Geen dure chemische middelen: 4 manieren om bakbladen schoon te maken met keukengereedschap

Het houden van een schone oven en al haar onderdelen is een verfrissende ervaring voor elke keukenbezitter. Het kan echter een uitdaging zijn om deze schoonheid op peil te houden. Met name bakbladen, die de belangrijkste klus bij het bereiden van maaltijden op zich nemen, kunnen hardnekkig vuil en aanslag krijgen. Hoe verwijder je deze verbrandde resten zonder agressieve chemie en veel wrijven? We hebben 4 methoden gevonden die je niet nodig hebt om chemische middelen te gebruiken.

Veel mensen gebruiken beschermende maten en afdekkingen tegen aanslag bij het bereiden van maaltijden om de bakbladen schoon te houden. Maar soms kan zelfs een goed ingepakte biefstuk lekken en achterlaten van moeilijk te verwijderen aanslag. Het verwijderen van dergelijke vlekken is een uitdaging en soms zelfs niet in één keer succesvol. Na verloop van tijd kunnen deze verontreinigingen alleen maar toenemen. De meeste mensen geven dan op en denken dat ze agressieve chemische middelen moeten gebruiken. Maar wacht even voordat je dat besluit, probeer eerst deze 4 levensredders.

Zout + Stoom

Als er vuil van een avondmaaltijd met gebakken vlees aan je bakblad hecht, en je hebt geen haast, dan kun je een eenvoudige methode gebruiken met zout en stoom. Bestrooi het oppervlak van het bakblad met zout en giet er heet water bij. Laat het bakblad een nacht weken, en spoel het daarna af. Alle verontreinigingen moeten zonder moeite verdwijnen.

Mosterdpoeder + Azijn

Een andere manier om zelfs oude, verhardende vetten en aanslag te verwijderen, is door gebruik te maken van mosterdpoeder en citroenzuur of azijn.

Doe 3 eetlepels droge mosterdpoeder en 2-3 eetlepels citroenzuur (als je azijn gebruikt, dan nog iets meer) op het bakblad. Giet er heet water bij en roer tot alle klontjes zijn opgelost. Laat het een uur intrekken.

Vervolgens spoel je het water af en spoel je het vuil eraf. De verontreinigingen zullen zachter zijn en gemakkelijk te verwijderen.

Zout + Azijn + Stoom

Een reactie met zout en azijn helpt ook effectief om aanslag op het bakblad te verwijderen.

Doe 2 eetlepels afwasmiddel, 2 eetlepels zout en evenveel azijn op het bakblad. Giet er heet water bij en laat het ongeveer 5-10 minuten intrekken. Spoel het water daarna af en spoel de verontreinigingen gemakkelijk eraf.

Koken

Verbrand vuil, zoals van suiker, kan je soms proberen te verwijderen door gewoon te koken. Plaats het bakblad op het fornuis zoals in de video en giet er water bij. Breng het water aan de kook en wrijf de verontreinigde plekken met een houten spatel. Het vocht helpt om het vuil los te laten.