Krokante ingelegde komkommers voor de winter: zo maak je een heerlijke zoute snack klaar

Ingrediënten voor een pot van 1 liter.

  • water - 0,7 l
  • komkommers - 500-600 g;
  • zout - 30-60 g;
  • rode peper - naar smaak;
  • mierikswortel - 40-50 g;
  • knoflook - 3-4 teentjes;
  • dille - 1 paraplu;
  • mierikswortelbladeren - 1 blad;
  • druivenbladeren - 1-3 bladeren;
  • bessenbladeren - 4-6 bladeren;
  • kersenbladeren - 3-5 bladeren.

Als u een grote pot gebruikt, verhoog dan de ingrediënten afhankelijk van het volume.

Voorbereiding:

  • Komkommers voor fermentatie kunnen zowel zelfgemaakt als in de winkel worden gebruikt, in verschillende maten. Het belangrijkste is dat de groenten taai zijn, zonder beschadigingen en niet te bitter. Het is niet nodig om in elke komkommer te bijten, proef gewoon één van de oogst - je kunt hem meteen eten of gebruiken voor een salade.
  • Komkommers moeten worden gewassen voordat ze in de pot worden gedaan. Soms wordt geadviseerd om groenten 2-3 weken in een diepe kom te laten weken, maar dit is niet nodig.
  • Je kunt de komkommers echter nog een korte tijd met water vullen - dan drijven bedorven groenten naar de oppervlakte, die moeten worden opgevangen en weggegooid. Na het weken moeten de komkommers opnieuw grondig worden gespoeld en worden gewacht tot ze droog zijn.
  • Spoel ook de mierikswortel, dille en bladeren af ​​en plaats de ingrediënten voor de ingelegde komkommers op een handdoek om vocht te verwijderen. Dan moet je de knoflook en mierikswortel schillen.
  • Je kunt komkommers fermenteren in vaten en potten, nadat je deze eerst hebt gesteriliseerd. Je moet ook de deksels van de potten steriliseren om de snack niet te bederven.
  • Plaats de dille samen met de steel onderin de potten. Dan moet je van een deel van de bladeren een kussen voor de komkommers maken. De teentjes knoflook moeten doormidden worden gesneden en de mierikswortel in kleine stukjes, en doe dan een kwart van de stukjes in een pot.
  • Plaats 2-3 lagen komkommers strak, maar probeer er niet zoveel mogelijk tegelijk in te doen - dit kan de groenten beschadigen. Plaats opnieuw een laag ingrediënten en komkommers erop.
  • Als alle ingrediënten klaar zijn, voeg je rode en toe. optioneel, zwarte peperkorrels. Je kunt paprika's ook gebruiken door ze te wassen voordat je ze aan de komkommers toevoegt.
  • Kook water in een pan. Als er veel komkommers zijn, is het beter om meteen meer water voor de pekel te nemen. Het is belangrijk om de verhoudingen van zout en water te handhaven om de gewenste concentratie te verkrijgen. -Wacht tot het water op kamertemperatuur is en roer dan het zout erin. Hoewel hete pekel ook wordt gebruikt om licht gezouten komkommers te bereiden, hebben ingelegde komkommers gekoelde vloeistof nodig.
  • Giet de pekel in de pot, zodat de vloeistof alle producten volledig bedekt - anders kunnen zich bacteriën vormen. Sluit hierna de potten met steriele deksels en zet ze op een koele plaats.
  • Het is beter om de potten onmiddellijk in sommige vaten of op handdoeken te plaatsen - tijdens de gisting zal de pekel stijgen, zodat deze onder het deksel uit kan lekken.
  • Wanneer de komkommers van kleur veranderen, worden ze als klaar beschouwd. Dan kunt u ingelegde komkommers in de koelkast bewaren.