Cheesecakes met zure room en bessen, gebakken in de oven
Er zijn een aantal desserts waar je alleen over in uitstekende vorm wilt praten. Cheesecakes met zure room en bessen, gebakken in de oven, uit deze categorie. Origineel, elegant, helder - uw ontbijt wordt een vakantie als u 's ochtends geen spijt heeft van wat tijd. Uiterlijk lijken ze op cheesecakes, maar zijn ze veel gezonder, omdat de basis van het dessert niet van bloem is gemaakt, maar van kwarkdeeg. Neem voor de vulling bessen of fruit, in verschillende combinaties.
Cheesecakes met zure room en bessen in de oven
Als u besluit bevroren bessen te gebruiken, hoeft u deze niet te ontdooien.
Nemen:
- Kwark - 500 gr.
- Ei – 1 st.
- Meel - 5 el. l.
- Kristalsuiker - een eetlepel.
Voor de vulling:
- Kwark – 100 gr.
- Griekse yoghurt – 4 eetlepels.
- Suiker - een eetlepel.
- Eventuele bessen of fruit.
Stap voor stap recept:
Doe het wrongelproduct in een kom, voeg bloem en suiker toe, klop het ei erdoor en kneed zodat de producten tot één massa worden gecombineerd.
Leg een vel perkamentpapier op een bakplaat. Vorm kleine cheesecakes, zoals op de foto.
Gebruik vervolgens een glas, of liever de bodem, om een ronde uitsparing in het midden uit te drukken.
Meng in een aparte kom zure room met Griekse yoghurt en suiker voor de vulling.
Giet in elk putje.
Schik bessen of fruit. Snijd grote vruchten fijn; de bessen kunnen in hun geheel worden toegevoegd.
Bak in de oven op 180°C gedurende ongeveer 15-20 minuten.
Bij het opdienen bestrijken met de overgebleven zoetzure roomsaus.
Ik neem geen afscheid, ik wacht tot je me bezoekt, ik beloof je dat ik je heerlijk eten zal blijven geven. Eet smakelijk, moge elke dag vreugdevol zijn en help u met deze zelfgemaakte bereiding.