Pasta met kip en paprika in romige saus

Bongiorno, katten!

Waarom ik van pasta houd? Het is lekker, voedzaam, gemakkelijk te bereiden en heeft ook iets familiaals en warms. Het is alsof ze bereid is om niet alleen verschillende ingrediënten te verenigen tot het perfecte gerecht, maar ook mensen aan één tafel te sluiten)

In dit recept bereiden we pasta met peperkorrels!

Ingrediënten (voor 4 porties):

  • Spaghetti 200 gr
  • Kipfilet zonder vel 1/2 st
  • Grote paprika 1 st.
  • Champignons ~100 g
  • Crème 10% 480 ml
  • Spinazie 50 g
  • Knoflook 2 teentjes
  • Zout, peper, plantaardige olie

Laten we beginnen met koken!

Snij de kipfilet in kleine stukjes. En plaats de kip in een diepe koekenpan, verwarmd met plantaardige olie. Vuur is middelmatig. Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes. Voeg het toe aan de kip.

We doen hetzelfde als bij de kip met de champignons. We snijden het en sturen het om in dezelfde koekenpan te bakken. Voeg zout, peper toe en meng alles.

Snij de paprika doormidden en verwijder de zaadjes en het klokhuis. Snijd in blokjes en bak met champignons en kip. Zet het vuur lager en roer onze ingrediënten regelmatig.

Doe de spaghetti in gezouten kokend water om te koken.

Ik raad aan om niet te koken voordat het volledig gaar is, maar tot het al dente is

Giet de room in een koekenpan met kip, paprika en champignons. Roer, zet het vuur iets hoger, maar breng de room niet aan de kook.

Giet het water uit de afgewerkte spaghetti en doe deze in een koekenpan met de romige saus. Roer en zet het vuur lager.

Houd de pasta ongeveer een minuut op het vuur en voeg de spinazie toe. Roer en kook ongeveer een minuut tot de spinazie zacht wordt.

En hier is het! Heerlijke pasta is klaar!

Serveer de pasta terwijl deze heet is; je kunt er Parmezaanse kaas en versgemalen zwarte peper overheen strooien.

Voor pastaliefhebbers raad ik een recept aan voor lasagne met kwark, en voor zoetekauwen de meest delicate perentaart.

Eet smakelijk!