Hoe courgette te drogen

Heb jij al salades en courgettelecho klaargemaakt, aan vrienden en collega's gegeven, maar zijn er niet minder groenten? We bieden een andere manier om je voor te bereiden op de winter: droog de courgette in de oven of een elektrische droger. Groenten zullen met ongeveer 90% in gewicht afnemen: van een kilo vers fruit krijg je 100 gram gedroogd fruit. We vertellen je hoe je courgette goed kunt drogen en wat je ervan moet koken.

Hoe courgette klaar te maken voor het drogen

Elke courgette is geschikt om te drogen - wit, groen, gevlekt. Groot of klein - het maakt niet uit, het belangrijkste is dat er geen rotting is of begint te rotten.

  1. Schil de courgette voorzichtig. Courgette kan ermee gedroogd worden, nadat je hem goed hebt gewassen en de staartjes hebt afgesneden.
  2. Als de courgette groot of overrijp is, verwijder dan het zachte midden met de zaadjes. Snijd ze in blokjes van ongeveer een centimeter groot - deze kunnen worden gebruikt voor het stoven van soepen.
  3. Als de vruchten klein zijn, snijd ze dan in ringen van anderhalve tot twee centimeter dik en bak ze vervolgens op de traditionele manier, door ze in bloem te rollen.
  4. In reepjes snijden of raspen - en in de winter gebruiken voor bijvoorbeeld pannenkoeken.
  5. Zout courgette niet vóór het drogen, anders blijft er lang vocht in zitten.
  6. Droog op netten of siliconenmatten om plakken te voorkomen. Als u op een bakplaat kookt, gebruik dan bakpapier. Smeer het vooraf in met een kleine hoeveelheid plantaardige olie.
  7. Plaats de groentestukjes op een afstand van een centimeter van elkaar.

Hoe courgette te drogen

Het is sneller om dit in een elektrische droger te doen, langer - in de open lucht onder de zonnestralen. De droogtijd is ook afhankelijk van de dikte van de gesneden stukken.

Kook de groenten tot het vocht volledig verdwenen is. Controleer de plakjes een uur na het koken: als ze er droog uitzien en niet breken als ze gebogen zijn, ga dan door met drogen. Houd er rekening mee dat vocht schadelijk is voor de oogst: als de groenten vochtig worden, gaan ze beschimmelen.

  • In de oven

Stel de temperatuur in op maximaal 50℃ en plaats de bakplaat met de courgette zes tot zeven uur in de oven. Kook met de deur een beetje open en draai elke 30 minuten.

  • In een elektrische droger

Stel de droogmodus in die is gespecificeerd in de instructies. Normaal gesproken worden groenten vier tot vijf uur gedroogd bij 55–60 ℃.

  • In de zon

Buiten drogen duurt een paar dagen tot een paar weken, afhankelijk van het klimaat in uw regio. Er zijn nog een aantal andere nadelen: stof slaat neer, het kan regenen en de groenten worden nat - dan moet het proces helemaal opnieuw beginnen.

Je kunt courgette drogen door hem aan een touwtje te hangen, maar in dit geval is het lastig om ze tegen insecten te beschermen. Het is beter om de groenten op een rooster te plaatsen en af ​​te dekken met een net. Twee keer per dag omdraaien en 's avonds binnen zetten.

Hoe bewaren

Bewaar courgette in goed afgesloten glazen potten of stoffen zakken. Bewaar op een donkere, koele, droge plaats, uit de buurt van sterk geurend voedsel.

Gebruik geen plastic of ijzeren containers.

Wat te koken van gedroogde courgette

Courgette drogen is niet erg populair, zo veelze weten niet wat ze ervan moeten koken. Maar er zijn genoeg recepten. Hier zijn voorbeelden van gerechten gemaakt van gedroogd fruit.

Soepen

Droog samen met wortels en uien en voeg in de winter toe aan de voorgerechten. Bereid bijvoorbeeld koolsoep met courgette of courgetteroomsoep met room volgens onze recepten.

Gebakken ringen

Bereid ze op dezelfde manier als bij verse groenten. De smaak van de ringen is identiek en de consistentie is als gedroogd fruit, licht elastisch en rekbaar. Giet eerst water over de gedroogde vruchten zodat het na een uur nauwelijks bedekt is; begin met het bereiden van het gerecht.

Visschotels

Bak de koolvisfilet, leg de ingrediënten in lagen: grof geraspte aardappelen, koolvis, gedroogde courgette. Vul met een mengsel van zure room en eieren. Bestrooi met geraspte kaas voor het serveren.

Salades

Week gedroogde groenten voor het koken in water en kook of bak ze vervolgens met olie. Bereid volgens ons recept bijvoorbeeld een salade met courgette, appel en rode vis.

Plantaardige taarten

Een andere geweldige optie voor gedroogde groenten. Zelfgemaakte quiche met courgette blijkt heerlijk.

Gekonfijt fruit

Snijd eerst de groenten in blokjes, doe ze in een pan en voeg suiker toe in een verhouding van één deel zand op vijf delen fruit. Laat twee uur staan ​​totdat de suiker volledig is opgelost. Voeg citroenschil en sap toe - citrus per kilogram courgette.

Bereiden als jam: breng aan de kook, kook nog vijf minuten en laat afkoelen. Herhaal het proces drie tot vier keer. Giet de siroop door een zeef, verwijder de schil en droog de groentestukjes in een elektrische droger of oven.

Wat kan er gedaan worden?

Droog de courgette in ringen, blokjes en geraspte vorm. En maak er in de winter heerlijke en gezonde soepen, ovenschotels en andere gerechten van.