Hoe heerlijke aromatische croutons voor salade te bereiden
Ik wil je al lang laten zien hoe je heerlijke crackers maakt. Bijvoorbeeld voor een salade of gewoon zomaar - als tussendoortje, om te crunchen.
Je kunt zelfs met kruiden experimenteren. Je kunt alle specerijen en kruiden toevoegen die je lekker vindt aan de crackers! En het brood zelf kan ook op verschillende manieren gebruikt worden.
Wat je nodig hebt:
- brood - 1 stuk
- droge knoflook, gerookte paprika - elk 1 theelepel
- zout, peper - naar smaak
- groei olie - 3 el
Hoe te koken
Snijd het brood in blokjes van dezelfde grootte. Snijd de korst eraf of niet - het is aan jou!
Giet vervolgens plantaardige olie in een kleine kom (ik gebruik zonnebloemolie)
En voeg kruiden toe. Ik heb dit: droge knoflook, gerookte paprika, zout en zwarte peper. Minimale set.
Meng goed.
Giet nu de boter in het brood en meng voorzichtig. Dit doe ik direct in de ovenschaal.
Kook de crackers in een voorverwarmde oven op 200 graden gedurende ongeveer 10 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van het vermogen van je oven, het brood en de grootte van de stukken.
Tijdens het bakken kun je de crackers beter een keer roeren.
Eet smakelijk!
Maak jij je eigen crackers of koop je ze?