Mijn “magische bord” tijdens het avondeten waardoor ik niet aankom
Wist je dat de WHO aanbeveelt dat een volwassene 400 gram groenten, kruiden en fruit per dag eet?
Dit is het minimum, het bedrag kan worden verhoogd. Bovendien moet het grootste deel van deze 400 g vers zijn.
Daarom probeer ik een gezonde gewoonte te introduceren: ik voeg altijd wat fruit, bessen, kruiden of groenten toe aan elke maaltijd. En voor het avondeten neem ik altijd een gezond bord mee.
Wat zal het bevatten? Ja, wat ik ook in de koelkast vind! Hier bijvoorbeeld wortelen, sla en groene kerstomaatjes.
De tweede optie zijn ook kerstomaatjes en gele paprika. Blijkbaar was er die dag niets anders; de voorraden werden opgegeten.
De derde optie die ik fotografeerde: rode paprika, microgreens en wederom kerstomaatjes.
Vierde bord: bleekselderij (stengel), kerstomaatjes, radijsjes en rode paprika.
Vijfde optie: kerstomaatjes, microgreens, radijsjes, aardbeien. Fruit en bessen passen ook goed bij bijna elk diner; ik gebruik ze ook vaak.
Waarom heb je zo'n bord nodig?
Ten eerste zijn het vezels. Ik denk dat het niet nodig is om over de voordelen van vezels te praten, nu weet iedereen dat al, toch?)
Ten tweede bevatten fruit/groenten/bessen en groenten een grote hoeveelheid verschillende vitamines, mineralen, aminozuren, enz. Hoe meer variatie je op je bord hebt, hoe meer voordelen je krijgt!
In plaats van een bijgerecht kunnen verse groenten en kruiden worden gebruikt. Als we bijvoorbeeld een vleessteak eten als avondeten, bereiden we er geen bijgerecht voor - het is al behoorlijk zwaar en dankzij groenten zal het gemakkelijker verteerbaar zijn.
En ten vierde is deze plaat erg helder en mooi!
Daarom stel ik voor dat je ook nadenkt over het introduceren van zo'n nuttige gewoonte. Gebruik seizoensingrediënten nu er nog voldoende zijn!
Ik wens jullie allemaal een goede gezondheid!