Ik ben dol op dit gehaktgerecht: ik kook het in de oven in plaats van koteletten (het blijkt voedzaam en smakelijk)
Hallo allemaal. Vandaag bereiden wij een heerlijk gehaktgerecht onder een kaaskapje in de oven. Ik kook het in plaats van koteletten voor het dagelijkse menu of voor een vakantie. Het recept is niet ingewikkeld, het blijkt lekker en bevredigend!
Voor schnitzels:
- gehakt - 800 g (ik heb varkensvlees + rundvlees)
- aardappelen - 1 st.
- eieren - 1 st.
- ui - 1 st.
- knoflook - 3 tanden.
- zwarte peper, paprika, zout - naar smaak
Voor een bontjas:
- ui - 1 st.
- tomaten - 2 st.
- aardappelen - 2 st.
- plantaardige olie - 2 el.
- kaas - 150 g.
- mayonaise - 2 el. met een glijbaan
- knoflook - 2 tanden.
- zout, peper, paprikapoeder
Hoe te koken:
Snijd de aardappelen in dunne plakjes en doe ze in een kom. Voeg zout, paprikapoeder, gemalen zwarte peper toe en giet de plantaardige olie erbij. Meng alles en zet het voorlopig opzij.
Neem gehakt, voeg er gehakte ui en knoflook aan toe en rasp een aardappel op een fijne rasp. Breek een ei, zout en peper, voeg je favoriete kruiden toe. Meng alles goed.
Snij de ui en tomaten in plakjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet in met plantaardige olie.
Vorm balletjes van het gehakt en leg ze op een bakplaat. Gebruik vervolgens een lepel om het plat te maken tot een platte cake. Je kunt bovendien invetten met ketchup of zure room.
Leg de uienringen erop, bovenop een mok tomaat en aardappelen. Als alles klaar is, plaats je het in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 25 minuten.
Rasp ondertussen de kaas op een middelgrote of fijne rasp, voeg een paar eetlepels mayonaise toe en haal een paar teentjes knoflook door een pers.
Roer en zodra je de bakplaat uit de oven haalt, verdeel je deze kaasmassa over de aardappelen.
Zet het geheel nog eens 15 minuten in de oven, gebruik je techniek als richtlijn. Het ruikt ongelooflijk lekker, serveer het gloeiend heet.
Ze blijken erg lekker. Eet smakelijk.