Hoe tulpen beschermen tegen ongedierte

Het is prachtig om een tuin vol kleurrijke tulpen te zien! Als je wilt dat je bloembed vol staat met deze kleurrijke maar tere bloemen, zorg er dan voor dat ze veilig zijn. Deze plant is, net als andere, gevoelig voor ongedierte. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je tulpen kunt beschermen tegen de negatieve effecten van ongedierte.

Ervaren tuiniers behandelen de bollen van deze bloem voor het planten met speciale middelen. Als je dit vergeet te doen, blijf dan niet met je neus op de feiten zitten. Er zijn andere betrouwbare manieren om het vervelende ongedierte weg te jagen.

Hoe tulpen beschermen tegen ongedierte: 4 methoden

Methode #1: gebruik van peper

Zoals je weet is zwarte peper rijk aan capsaïcine. Deze stof is een natuurlijk afweermiddel voor veel ongedierte. Sommige tuiniers strooien gemalen peper op de grond rond bloemen, terwijl anderen er een speciale oplossing van maken. Om het te maken vul je een bak met 1 liter schoon water. Giet er 1 eetlepel gemalen zwarte peper in (gebruik de specerij niet in de vorm van erwten!). Voeg vervolgens een beetje vloeibare zeep toe. Meng alles.

Giet het resulterende pepermengsel in een fles met een verstuiver. Schud de inhoud goed. Besproei vervolgens de bladeren en stelen van de tulpen met deze oplossing om ongedierte af te schrikken.

Methode #2: Mosterd aanbrengen

Mosterdpoeder kan ook ongedierte afweren. Om een effectieve oplossing te maken, neem je 1 liter schoon water. Giet er 2-3 eetlepels mosterdpoeder in. Meng goed. Spuit het verkregen middel vervolgens op de plant. Zo kun je veel insecten wegjagen van tere bloemen.

Methode #3: mulchen

Vergeet niet zo'n belangrijke stap als het bedekken van de grond rond de tulpen met mulch. Het helpt immers niet alleen om het verschijnen van onkruid te voorkomen. Omdat mulch vocht in de grond vasthoudt, voorkomt het dat veel ongedierte zich kan vermenigvuldigen.

Methode #4: gemengde beplanting

Er zijn planten waarvan de geur een uitstekend afweermiddel is. Dit geldt ook voor rozemarijn. Plant hem indien mogelijk in de buurt van tulpen. Dan kan hij deze beschermen tegen de invasie van ongedierte.

Om je minder zorgen te maken over dit probleem, moet je regelmatig meststoffen gebruiken. Dankzij kwaliteitsmeststoffen zal het immuunsysteem van tulpen minder kwetsbaar zijn voor de effecten van zowel ongedierte als verschillende ziekten.