3 eenvoudige recepten voor kip met aardappelen: alles wordt gekookt in de oven (heerlijke warme gerechten, niemand kan ze weerstaan)
Hallo vrienden, in dit artikel zal ik drie warme opties laten zien: we zullen kip met aardappelen in de oven koken. Alle 3 de gerechten zijn heel eenvoudig en smaakvol en heel gemakkelijk te bereiden.
1 recept:
- kipfilet - 900 g.
- uien - 2 st.
- aardappelen - 4 st.
- kaas - 200 g.
- zure room - 3 el.
- mayonaise - 3 el.
- knoflook - 2 teentjes
- plantaardige olie - 2 el.
- zout, peper, kruiden - naar smaak
2 recept:
- aardappelen - 10 st.
- kippenpoten ~ 4-6 st.
- mayonaise - 1 glas
- knoflook - 7-10 teentjes
- kruiden voor kip, zwarte peper, zout
3 recept:
- kip - 800 g.
- aardappelen - 6-8 stuks.
- wortelen - 3 st.
- ui - 1 st.
- knoflook - 5 teentjes
- Groenen
- zout, gemalen zwarte peper, paprika, kruiden voor aardappelen en kip - naar smaak
1). Hoe te koken:
Snijd de kipfilet in de lengte in 2 delen en klop elk stuk aan beide kanten lichtjes. Snij de ui in dunne halve ringen en de aardappelen in dunne cirkels.
Vet een bakplaat in met plantaardige olie en plaats onze gehakte uien daar, leg de kipfilet neer, voeg naar smaak zout, peper en kipkruiden toe.
Bestrijk met een laag aardappelen, zout, zwarte peper en giet met plantaardige olie (ongeveer 1 el).
Nu hoeft u alleen nog maar de kaassaus te bereiden - rasp de kaas op een grove rasp, voeg 3 el toe. l. zure room en 3 el. l. mayonaise. Voeg 2 teentjes knoflook toe en meng alles goed.
Het enige dat overblijft is het kaasmengsel op de aardappelen te leggen en glad te strijken. Plaats in een voorverwarmde oven en kook op 180 graden tot de aardappelen gaar zijn, ongeveer 35-40 minuten, gebruik je oven als richtlijn.
Het gerecht is klaar, bestrooi met gehakte kruiden en serveer met verse groenten.
2). Hoe te koken:
Snijd de geschilde aardappelen doormidden en in 4 of 6 delen, voeg zout, gemalen zwarte peper, paprika toe en haal 4-5 teentjes knoflook door een pers. Voeg mayonaise toe en meng alles.
Leg alle aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze waterpas. Hetzelfde doen we met kip - zout, peper, voeg kipkruiden, knoflook en mayonaise toe.
Het enige dat overblijft is alles te mengen en de kip op de aardappelen op een bakplaat te plaatsen. Plaats in een voorverwarmde oven op 180-190 graden gedurende 50-60 minuten.
Het resultaat is een zeer smakelijk en smakelijk gerecht van goudbruine kip en aardappelen, perfect voor elke vakantie.
3). Hoe te koken:
Snijd de aardappelen in grote stukken en doe ze in een bakzak. We snijden de wortels in cirkels en doen ze ook in een zak. Snijd de ui in halve ringen, hak de greens vrij grof.
Als we alle groenten in de zak hebben, voeg dan hele teentjes knoflook toe en voeg zout en gemalen zwarte peper, paprika en andere favoriete kruiden toe.
Schud vervolgens het zakje zodat de kruiden gelijkmatig over de groenten worden verdeeld, open het en plaats de kip er bovenop. Net als aardappelen zouten, peperen we, voegen we kruiden toe en schudden we snel opnieuw.
Haalde de kip eruitzet het op, knoop het andere uiteinde van de hoes in een knoop, leg de zak op een bakplaat, maak een lekke band bovenop de zak en plaats deze in een voorverwarmde oven op 190 graden gedurende 50 minuten.
Open na een tijdje de verpakking voorzichtig en laat nog 10 minuten staan, zodat de kip en de aardappelen bruin worden. Hier zijn 3 eenvoudige recepten, eet smakelijk!