Hoe ik spaghetti met gehakt kook: ieders favoriete recept (heerlijk diner voor het hele gezin)
Hallo allemaal. Als je het diner snel en lekker wilt bereiden, raad ik zeker spaghetti met gehakt aan. Dit hartige gerecht is heel eenvoudig te bereiden.
Wat je nodig hebt:
- ui - 1 st.
- wortelen - 1 st.
- gehakt - 500 g.
- spaghetti - 250 g (1/2 pakje)
- tomatenpuree - 3 el.
- knoflook - 2 teentjes
- gemalen paprika - 0,5 theelepel.
- zout, gemalen zwarte peper of een mengsel van paprika's - naar smaak
- plantaardige olie om te frituren
Hoe te koken:
Laten we beginnen met het hakken van de ingrediënten - snijd de geschilde wortels in kleine blokjes en doe hetzelfde met de uien.
Voeg vervolgens de ui toe aan een koekenpan of wok met plantaardige olie en bak deze tot hij transparant is.
Zodra alles een beetje gebakken is, sturen we de wortels daarheen. Roer en bak ook een beetje.
Vervolgens doen we gehakt in ons braadstuk (ik gebruikte varkensvlees en rundvlees), en hier voeg ik fijngehakte knoflook toe. Meng alles, scheid de klontjes gehakt en bak 8 minuten.
Voeg 3 eetl. l. tomatenpuree, zout en peper naar smaak. Meng nu alles grondig, zet het vuur laag en dek af met een deksel.
Laat nog 15 minuten sudderen, vergeet niet af en toe het deksel te openen en te roeren, je kunt een beetje kokend water of bouillon toevoegen.
Terwijl alles kookt, doe je de spaghetti in kokend gezouten water en kook tot ze gaar zijn volgens de instructies. Doe het in een vergiet en laat het water weglopen.
Schep de spaghetti op een bord en garneer met ons gebakken gehakt in tomatenpuree. Wat we hebben bereikt is prachtig, het is een heel smakelijk gerecht - ik raad aan om het te maken.