Dit courgetterecept verraste niet alleen mij: elke zomer maak ik dit heerlijke courgettebroodje klaar (eenvoudig, snel en lekker)

Hallo allemaal. Vandaag maak ik een heerlijk courgettebroodje. Wie het ook probeerde, niemand kon raden dat het van courgette kwam.

Als vulling voor het broodje gebruik ik kaas, tomaten en paprika, maar elke andere vulling werkt hier ook prima. Je kunt dit voorgerecht niet alleen dagelijks serveren, maar ook op een feesttafel.

Wat je nodig hebt:

  • courgette - 1-2 stuks. (500 g)
  • eieren - 3 st.
  • zure room - 2 el.
  • bloem - 3-4 el.
  • zout, peper

Voor de vulling:

  • smeltkaas - 2 st. (of kwark)
  • zure room (mayonaise) - 3-4 el.
  • knoflook - 2 teentjes
  • tomaat - 1-2 st.
  • paprika - 1 st.
  • een bosje dille

‍Hoe te koken:

Schil een courgette van 500 gram, als je een jonge hebt, hoef je hem niet te schillen en rasp je hem op een grove rasp.

Doe het in een kom, bestrooi met zout en meng goed. Knijp vervolgens het overtollige sap eruit.

Breek 3 eieren in een aparte kom, voeg een snufje zout, gemalen zwarte peper en 2 el. l. zure room.

We sturen hier ook de geperste courgette en 4 eetlepels. l. meel. Het enige dat overblijft is goed mengen en het courgetteroldeeg is klaar.

We bedekken een bakplaat met bakpapier en vet deze in met olie, ik gebruik meestal een siliconenmatje of siliconen bakpapier (zo komt de rol goed los en blijft niet plakken).

We egaliseren het deeg over het hele gebied en sturen het 15-20 minuten naar een voorverwarmde oven op 200 graden.

Terwijl het afkoelt, bereidt u de vulling voor - rasp 2 smeltkazen op een middelgrote of fijne rasp. Je kunt in plaats daarvan kwark gebruiken. Hier passeren we 2 teentjes knoflook door een pers en voegen 3 eetlepels toe. l. zure room en meng.

Snijd de tomaten en paprika's in halve ringen, hak de dille fijn.

Bestrijk de afgekoelde courgettecake gelijkmatig met de kaasvulling en bestrooi met gehakte kruiden. En we plaatsen de tomaten en paprika's in verschillende rijen.

Het enige dat overblijft is om het strak in een rol te wikkelen, het deeg breekt niet en neemt goed de gewenste vorm aan. Doe het in huishoudfolie en zet het een uur in de koelkast om af te koelen en te laten weken.

Snijd in porties en serveer! Het blijkt een mals en zeer smakelijk courgettebroodje te zijn - probeer het zeker!

Je kunt experimenteren met vullingen, gebakken gehakt of uien toevoegen met wortels, champignons en elke keer een nieuwe smaak krijgen. Eet smakelijk allemaal en tot snel.