Heerlijke chocoladetaart: de cake wordt luchtig, zacht en vochtig (hoeft niet te weken, ik deel het recept)
Vandaag wil ik je uitnodigen om een mooie, delicate en zeer smakelijke cake te maken. Ik zal je een recept laten zien voor een delicate, hoge chocoladebiscuit; het is snel en heel gemakkelijk te bereiden. De cake wordt luchtig, zacht en vochtig en hoeft niet te worden geweekt.
Biscuitgebak: Vormdiameter 22 cm.
- 250 gr. meel
- 1 theelepel. bakpoeder
- 1 theelepel. soda
- 0,5 theelepel. zout
- 200gr. Sahara
- 1 theelepel. vanille suiker
- 3 eieren
- 110 gr. (120 ml.) groeit. oliën
- 60gr. cacaopoeder
- 200 ml. kokend water
Room:
- room 33% vet - 400 g.
- poedersuiker - 4 el.
- vanillesuiker - 1 theelepel.
Glazuur:
- chocolade - 50-100 g.
- boter 82,5% - 30-60 g.
Hoe te koken:
Meng bloem, bakpoeder en frisdrank. Zeef het vervolgens allemaal in een kom, voeg zout, suiker en vanillesuiker toe.
Meng met een garde, voeg eieren, plantaardige olie toe aan het midden en meng opnieuw. Als gevolg hiervan zouden we een vrij dikke massa moeten hebben.
Voeg kokend water toe aan de cacao en meng grondig totdat alle klontjes zijn opgelost.
Giet het chocolademengsel bij het deeg en meng. Giet het deeg in een vorm; ik bekleed de bodem met bakpapier. Tik een paar keer lichtjes met de pan op het aanrecht om het verdelen te bevorderen.
Plaats in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 40-50 minuten. Laat het afkoelen en verwijder de ring.
Laten we de room bereiden - ik zal de room kloppen met poedersuiker, je kunt elke room maken - bijvoorbeeld zure room - wrongel. Neem koude slagroom en begin met kloppen op een lage mixersnelheid, waarbij u de klopsnelheid geleidelijk verhoogt.
Wanneer de room dikker begint te worden, voeg je vanillesuiker en poedersuiker in kleine porties toe. We blijven op hoge snelheid kloppen, als de crème dik genoeg wordt, is hij klaar.
Snijd de bovenkant van het biscuitgebak af; dit wordt gebruikt als kruimels voor het decoreren van de cake. We snijden het koekje zelf in 3 gelijke delen met behulp van een draad.
Plaats de eerste cakevorm in de ring, vervolgens een derde van de room, verdeel, gevolgd door de tweede cakevorm en nog een laag room.
En tenslotte de laatste derde cakevorm, indien gewenst, glazuur erover gieten. Je moet de boter in de magnetron smelten en er 50-80 gram pure chocolade aan toevoegen, roer tot alle chocolade is gesmolten.
Laat het glazuur uitharden in de koelkast en verwijder de ring. Vet de zijkanten van de cake in met de overgebleven room en decoreer met koekkruimels.
Zet het een nacht in de koelkast en geniet van de heerlijke chocoladetaart. Geniet van je thee!