Het is tijd voor zomerse pasta met courgette en olijven: een gerecht dat ideaal is voor de lunch onder een parasol of in de tuin

Dit gerecht is perfect om de trek in pasta op warme zomerdagen (of -avonden) te stillen.

Malse en zoete courgette wordt gecombineerd met olijven en verse basilicum om een ​​eenvoudig gerecht te creëren dat perfect is voor de lunch onder een parasol of in de tuin. Het kan warm of zelfs op kamertemperatuur worden geserveerd, sterker nog, het smaakt de volgende dag nog lekkerder.

Courgette koken

Voor een supergemakkelijke optie gril je de courgette om een ​​knapperige buitenkant te creëren. Bak anders in een pan.

Snijd de courgette in blokjes of niet te dunne plakjes en doe ze in een koekenpan of beter nog een wok met wat gehakte sjalotjes en extra vergine olijfolie.

Bak ze snel zodat ze niet te zacht worden en breng ze op smaak met een snufje zout en zwarte peper.

Voeg flink wat verse basilicum en wat geraspte citroenschil toe om de courgette wat extra smaak en aroma te geven.

Pasta

Ik stel voor om fusilli te koken. De korte, spiraalvormige pasta heeft een prachtige veelzijdige textuur. Gebruik anders korte pasta zoals klassieke penne (veren) of mezzie rigatoni (pasta in de vorm van korte, dikke buizen).

Olijven, basilicum en kaas

Wees genereus met je basilicum. Wees echter niet te hardhandig, zodat het de andere smaken van het gerecht overheerst.

Vermijd zeer bittere zwarte olijven en groene olijven, omdat hun smaak niet goed combineert met de andere ingrediënten. Welke olijven je ook kiest, zorg ervoor dat ze ontpit zijn.

Voeg geraspte kaas toe, zoals ricotta of pecorino. Wacht tot de pasta iets is afgekoeld, want je wilt niet dat de kaas te veel smelt door de hitte.

Fetakaas past ook goed bij pasta - voeg er een snufje oregano aan toe.

Kooktechnologie

De procedure is eigenlijk heel eenvoudig.

Breng water aan de kook in een grote pan. Voeg wat zout toe. Kook de pasta al dente en laat uitlekken.

Meng met gekookte courgette en voeg dan een handvol zwarte olijven, verse basilicum en extra vergine olijfolie toe.

Laat een paar minuten afkoelen en als de pasta warm is (niet heet), voeg je de geraspte kaas toe.

Meng goed en laat het gerecht een tijdje staan ​​voordat je het serveert.

Eet smakelijk!

Advies

  • Als je niet van kaas houdt, kun je deze vervangen door avocado of gebakken garnalen en citroensap.
  • Voeg een extra vleugje kleur toe door een snufje saffraan toe te voegen aan het pastawater, waardoor de fusilli een gouden tint krijgen, of aan courgettes.
  • Voeg bonen toe om wat eiwitten toe te voegen.

Thuis koken: het is eenvoudig en budgetvriendelijk.