Hoe je thuis kersenlimonade maakt
De cultuur van het maken van limonade in Rusland is net in opkomst, in tegenstelling tot de Verenigde Staten van Amerika, waar elk kind niet alleen verse limonade kan maken, maar deze ook kan verkopen.
En tegelijkertijd is het maken van je eigen zelfgemaakte limonade eenvoudig en snel. Niet moeilijker dan zelfgemaakt kwas maken.
Het kan worden bereid met zowel verse als bevroren bessen.
Ingrediënten
- kersenbessen (kersen) - 500 gram;
- verse munt - 5 takjes (inclusief voor serveren);
- suiker - 6 eetlepels;
- vers geperst citroensap - 4 eetlepels;
- schoon drinkwater - 1 liter;
- citroen - 1 klein fruit;
- ijs (voor serveren).
Kooktechnologie
- Was de kersen en verwijder de pitten.
- Doe de bessen in een blender en pureer ze.
- Meng in een pan 1 glas water (200 ml), suiker, 3 takjes munt.
- Breng al roerend aan de kook. Alle suiker moet oplossen.
- Laat de siroop afkoelen.
- Giet het resterende water (800 ml), vers geperst citroensap bij de koude siroop en voeg de kersenpuree toe. Meng alles goed. Zet de limonade 2-4 uur in de koelkast.
- Giet daarna de limonade door een fijne zeef en bottel deze in flessen.
Limonade serveren
Doe een paar stukjes ijs en schijfjes citroen in een glas en giet er kersenlimonade over. Versier het glas met een takje munt.
Slechts een paar uur (rekening houdend met de tijd in de koelkast) en de heerlijke natuurlijke zelfgemaakte kersenlimonade is klaar!
Let op: Als je van ongezoete dranken houdt of niet van suiker houdt, kun je deze gewoon weglaten en stap twee van dit recept overslaan.
Fijne zomer! Thuis koken: het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!