Eenvoudig zomerrecept: gevulde aubergines. Lekker en bevredigend

Het recept is een vrij stevig en smakelijk zomergerecht: aubergineboten vullen met champignons en gehakt en bakken met kaas. Dit gerecht kan uw lunch vervangen of het hoofdgerecht zijn tijdens een etentje.

Aubergines zijn naar mijn mening goed in welke vorm dan ook. Met deze publicatie open ik een nieuw seizoen auberginerecepten.

Ik begin met een eenvoudig en redelijk snel recept voor gevulde aubergines.

Scroll na het recept naar beneden om enkele tips en alternatieven te zien.

Ingrediënten

  • 4 grote aubergines;
  • Huisgemaakt gehakt - 400 gram;
  • Uien - 3 middelgrote uien;
  • Verse champignons - 300 gram;
  • Halfharde kaas, zoals "Russisch" - 200 gram;
  • Zout - naar smaak;
  • Gemalen zwarte peper - naar smaak;

Kooktechnologie

  1. Was en droog de aubergines. Snij elke aubergine doormidden en schep het vruchtvlees er voorzichtig uit met een lepel of mes.

  2. Zout de auberginebootjes lichtjes en laat ze 10 minuten staan.

  3. Schil de ui en snij in kleine blokjes.

  4. Fruit de ui in een koekenpan met toevoeging van plantaardige olie. Bak gedurende 5 minuten.

  5. Voeg het gehakt toe aan de uien en bak deze samen ongeveer 10 minuten (tot het gehakt gaar is).

  6. Was de champignons snel en droog ze direct af met keukenpapier.

  7. Snijd de champignons en de auberginepulp in stukken en doe ze samen met het gehakt en de uien in de koekenpan.

  8. Zout en peper.

  9. Bak alles ongeveer 7 minuten samen, af en toe roerend.

  10. Als alles klaar is, laat je het gehakt afkoelen.

  11. Was de aubergineboten met water om overtollig zout te verwijderen en vul ze met gehakt met champignons en uien.

  12. Leg de gevulde aubergines op een bakplaat bekleed met perkament en plaats ze in de oven.

  13. Bak in de oven gedurende 30 minuten op 220 C.

  14. Rasp de kaas op een grove rasp.

  15. Haal de aubergines na 30 minuten uit de oven, bestrooi met kaas en paneermeel en bak nog eens 5-10 minuten met behulp van de grill (indien beschikbaar).

Serveer aubergines gevuld met champignons en gehakt met gehakte kruiden en verse groenten.

Welk gehakt moet ik gebruiken?

Ik gebruik in dit gerecht graag gemengd huisgemaakt gehakt (70% varkensvlees, 30% rundvlees), maar het zal ook heerlijk zijn met kip- of rundvleesgehakt.

Welke paddenstoelen moet ik gebruiken en hoe moet ik ze snijden?

Het is natuurlijk beter om verse champignons te gebruiken (ze zijn verkrijgbaar en niet duur). Maar ik probeerde dit gerecht te bereiden met oesterzwammen, en met shiitake-paddenstoelen, en met eekhoorntjesbrood - alles bleek heerlijk!

Je kunt de champignons in blokjes of dunne plakjes snijden.

Zoals je kunt zien, is het bereiden van aubergines gevuld met champignons eenvoudig en duurt het allemaal niet meer dan 50 minuten (rekening houdend met de baktijd).

Eet smakelijk!