Dit is geen shoarma voor jou. Deze heerlijke kipburrito: zo maak je thuis een populair Mexicaans gerecht

Deze eenvoudige kipburrito's zijn gevuld met ongelooflijk smaakvolle en perfect gekruide kip, rijst, bonen, maïs en veel kaas en zijn in slechts 30 minuten klaar.

Sommigen van jullie, mijn beste fijnproevers, zullen misschien zeggen: "Dus dit is shoarma (shoarma)!" Maar dit is niet zo, burrito verschilt qua samenstelling en smaak van shoarma. Sommige mensen denken dat shoarma lekkerder smaakt dan burrito's, maar anderen denken dat dit niet zo is.

"Een burrito is een Mexicaans gerecht bestaande uit een zachte tarwetortilla verpakt in diverse vullingen, zoals gehakt, refried bonen, rijst, tomaten, avocado of kaas. Optioneel wordt het gerecht ook aangevuld met sla, zure room en Salsa Chili op basis van peper" - Wikipedia

Ik geloof dat het nodig is om zowel shoarma als burrito's periodiek te koken. Het recept voor de eerste liet ik je hier al zien, maar vandaag is een simpel burrito-recept.

Kipburrito

Ingrediënten

Kip vulling

  • 400 gram kipfilets zonder vel en bot, in kleine stukjes gesneden.
  • Een halve theelepel zout.
  • ¼ theelepel gemalen zwarte peper.
  • 1 theelepel gemalen chilipeper.
  • 1 theelepel komijn.
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder.
  • 1 theelepel gedroogde oregano.
  • 2 eetlepels olijfolie.
  • 1 kleine gesnipperde ui.
  • 3 teentjes gehakte knoflook.
  • 1 middelgrote rode paprika, gehakt.
  • 1 blik bonen uit blik (zonder vloeistof).
  • 50 ml. water

Burrito

  • 8 grote bloemtortilla's (verkocht tegen een zeer aantrekkelijke prijs bij FixPrice).
  • 6 eetlepels gekookte rijst.
  • 1 blik maïs uit blik (zonder vloeistof).
  • 2-3 verse tomaten.
  • 2-3 pijlen groene uien.
  • 200 gram cheddarkaas (geraspt).

Kooktechnologie

Kook de kip

  1. Verhit olijfolie in een grote koekenpan. Kruid de stukken kipfilet met zout, peper, chilipoeder, komijn, gerookte paprika en gedroogde oregano. Voeg de kipfilet toe aan de koekenpan en kook op middelhoog vuur gedurende 2 tot 3 minuten of tot de kip gaar is.
  2. Voeg ui, knoflook en rode peper toe aan de pan en roer. Kook tot de ui doorschijnend wordt. Voeg bonen, water toe en meng alles. Kook gedurende 2 minuten.

Stel de burrito's samen

Hete tortilla's: Magnetrontortilla's gedurende ongeveer 30 seconden. Door ze op te warmen, worden ze soepeler en vouwen ze gemakkelijk.

In elkaar zetten: Om de tortilla's in elkaar te zetten, beleg ze met rijst, kip, maïs en kaas en vouw ze vervolgens in een burrito-stijl.

Je hebt voldoende ingrediënten nodig om 8 burrito's te maken.

Toasten: Rooster ze 10 minuten in de oven op 200°C, gewikkeld in folie, of gril ze 2 minuten aan elke kant, tot het flatbread knapperig is en de kaas gesmolten is.

Als alternatief kunt u wat plantaardige olie in een grote koekenpan op hoog vuur verwarmen. Leg de burrito in de pan, met de naad naar beneden. Kook aan alle kanten tot ze goudbruin zijneta, ongeveer 3 minuten aan elke kant.

Serveer: met salsa en zure room.

Opmerking

  • Bewaar overgebleven kipburrito's in de koelkast en bewaar ze 2-3 dagen, verpakt in folie of in een luchtdichte verpakking in de koelkast. -Je kunt deze burrito's zelfs maximaal 3 maanden invriezen, zolang ze maar in een luchtdichte verpakking of veilig verpakt worden bewaard. Ik raad aan om de burrito’s per stuk in folie te verpakken, zodat je ze naar eigen inzicht kunt ontdooien.