Ik heb mayonaise en aardappelen verwijderd uit het iconische Sovjetgerecht “Vlees in Franse stijl”. Kreeg een uitstekend gerecht met een delicate smaak

Sovjet-huisvrouwen zouden, zelfs in tijden van volledig tekort, een goed stuk vlees, mayonaise en kaas 'krijgen' voor een etentje en dit gerecht bereiden. Geen enkel thuisfeest bij een belangrijke gelegenheid was compleet zonder. Het cultgerecht van de Sovjet-vakantietafel is vlees in Franse stijl.

In ons gezin was dit het geval. Nieuwjaarstafel, gasten ter gelegenheid van een verjaardag of 1 mei. Moeder bakte vlees altijd in het Frans.

Tegenwoordig ben ik een menu aan het samenstellen voor mijn jubileum en heb ik besloten dit gerecht erin te verwerken. Maar ik zal niet koken volgens het Sovjetrecept, maar volgens het recept van Urbain Dubois. Toegegeven, ik zal aardappelen en uien uit zijn recept verwijderen.

Het was deze chef-kok uit Frankrijk die op het idee kwam om vlees met aardappelen, champignons en kaas met bechamelsaus te bakken.

Ja, het authentieke recept voor “Veau Orloff” (over de hele wereld bekend als “Orlov-stijl vlees”) bevatte geen mayonaise, er was bechamelsaus.

Nou, mayonaise verscheen later in het gerecht - in de USSR, toen het recept in de jaren 70 werd gepubliceerd in het tijdschrift voor Sovjetvrouwen "Rabotnitsa".

Het lijkt mij dat “vlees op Franse wijze” zo populair was in de USSR omdat het heel gemakkelijk te bereiden is.

Veau Orloff (“vlees in het Frans”) zonder aardappelen en uien

Ingrediënten

voor 4 porties

  • Varkensvleespulp - 1 kilogram;
  • Verse champignons - 300 gram;
  • Verse rijpe tomaten - 2 middelgrote vruchten;
  • Bechamelsaus - 400 gram;
  • Halfharde kaas (Cheddar, Russisch, enz.) - 200 gram;

Kooktechnologie

Bereid alle ingrediënten voor: snijd het vlees in 4 stukken van ongeveer 250 gram en klop elk stuk aan beide kanten door huishoudfolie, snijd de champignons en tomaten in dunne plakjes, rasp de kaas.

Bereid Bechamelsaus voor (lees hier hoe je dat doet - 10 tips voor het goed bereiden van bechamelsaus). Het is het gebruik van deze saus die het “vlees op Franse wijze” mals maakt en het een verfijnde smaak geeft. Ook scheidt de saus niet zoals mayonaise.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Leg de karbonades op een bakplaat. Leg de plakjes tomaat erop, daarna de plakjes champignons en giet er de bechamelsaus over.

Plaats de bakplaat in een oven die is voorverwarmd tot 180 graden Celsius.

Kook gedurende 45 minuten.

Verwijder voorzichtig de bakplaat en bestrooi elke portie met geraspte kaas.

Bak 5 minuten onder de grill.

Haal de bakplaat uit de oven.

Laat het gerecht iets afkoelen en serveer het.

Naar mijn mening is Frans vlees in deze vorm van zichzelf helemaal heet, maar je kunt het ook met een ander bijgerecht serveren. Bijvoorbeeld gebakken aardappelen of verse groentesalade.