Lekker voorgerecht: Koreaanse zuurkool (geen kimchi)

Krokante, matig pittige zuurkool is een heerlijk voorgerecht!

Het recept vereist niet veel marineertijd; de kool is binnen een dag klaar.

En dit gerecht vereist geen culinaire vaardigheden.

Het belangrijkste is dat je goede groenten koopt en de juiste kruiden en ingrediënten bij de hand hebt.

Sommigen van jullie zullen na het lezen van deze publicatie misschien zeggen dat dit recept vergelijkbaar is met Georgische kool met bieten (Gurian), maar dat is niet zo.

Ingrediënten

  • Witte kool - 1 st. (1 kilogram);
  • Bieten - 1-2 middelgrote wortelgroenten (koop geen grote bieten, die zijn niet lekker);
  • Verse knoflook - 3-4 teentjes;
  • Ui - 1 middelgrote ui.

Voor de marinade:

  • Water - 1 liter;
  • Zout - 2 eetlepels;
  • Suiker - 3 eetlepels;
  • Plantaardige olie - 0,5 kopjes (125 ml);
  • Azijn 9% - 30-50 ml. (als je van zuur houdt, voeg dan meer toe);
  • Droog laurierblad - 2 stuks;
  • Zwarte peper (erwten) - 4-6 stuks;
  • Red hot chili peper - een halve theelepel.

Technologie voor het bereiden van kool met bieten in het Koreaans

  1. Schil de kool van de bovenste bladeren en snij in kleine stukjes, vierkantjes van 2x2 cm.

  2. Schil de bieten en was ze goed. Snijd ze in dunne reepjes met een mes, of je kunt ze raspen op een rasp “voor Koreaanse wortelen.”

  3. Pel de knoflook en snij in reepjes.

  4. Schil de ui, snij in blokjes of halve ringen.

  5. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng.

  6. Maak de marinade: meng hiervoor alle ingrediënten (behalve azijn) in een pan en kook op middelhoog vuur gedurende 5-10 minuten. Voeg vervolgens azijn toe en meng alles.

  7. Giet de marinade over de groenten. Bedek de kom met huishoudfolie en laat deze 7-8 uur op kamertemperatuur staan.

  8. Zet de kool vervolgens nog 7-8 uur in de koelkast.

Serveer Koreaanse kool gekoeld, zo smaakt het lekkerder! Bij het serveren kun je Koreaanse ingelegde wortelen aan de kool toevoegen.

Eet smakelijk!

Bewaar Koreaanse zuurkool in de koelkast.