3 eenvoudige recepten voor courgettesoepen: zomers, licht, heerlijk
Courgette is een van de meest toegankelijke groenten in de zomer. En dit is de groente waar ze alles van maken - van pannenkoeken tot jam, van snacks tot soepen.
Klassieke courgettesoep
Ingrediënten
- Verse courgette - 500 gram;
- Nieuwe aardappelen - 200 gram;
- Ui - 1 middelgrote ui;
- Peterselie - 1 klein bosje;
- Natuurlijke yoghurt - 150 ml;
- Olijfolie;
- Zout, peper - naar smaak.
- Croutons - voor serveren.
Kooktechnologie
- Was en schil de groenten.
- Snij de courgette in ronde stukken van gemiddelde dikte. Bak ze met een kleine hoeveelheid plantaardige olie gedurende 5 minuten aan elke kant. Leg het op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
- Kook aardappelen tot ze gaar zijn. Iets afkoelen.
- Snijd de ui in blokjes en bak goudbruin.
- Combineer courgette, aardappelen, uien en gehakte peterselie in een blender. Maal alles tot een gladde massa.
- Voeg yoghurt, zout en peper toe en roer alles voorzichtig door.
Serveer de soep gekoeld met croutons of gegrilde courgettestukjes (zie onderstaande galerij).
Pureer soep van courgette met champignons
De ingrediënten voor deze soep zijn vrijwel identiek aan die voor de klassieke pureesoep, maar hier moet je de aardappelen vervangen door verse champignons.
Romige champignonsoep wordt op bijna dezelfde manier bereid als een klassieke soep, maar in plaats van de aardappelen te koken, moet je de champignons in boter bakken tot ze gaar zijn.
En klop dan alles in een blender, voeg yoghurt toe en laat afkoelen.
Garneer het bord bij het serveren van de romige soep met gebakken champignons en gehakte groene uien.
Soep met courgette en kipgehaktballetjes
Ingrediënten
- 2 soorten courgette - geel en groen - 500 gram;
- Jonge wortelen - 2 wortels;
- Ui - 1 ui;
- Kippenbouillon - 2 liter;
- Kipgehaktballetjes - 300 gram;
- Pasta (naar jouw smaak) - 100 gram;
- Groenen - voor serveren;
- Zout, peper.
Kooktechnologie
- Snij de courgette in ringen en dan in nog 4 stukken. Je zou driehoeken moeten krijgen. Snijd ook de geschilde wortelen. Snijd de ui in dunne halve ringen.
- Doe de groenten in een pan, voeg kippenbouillon toe, breng aan de kook en kook gedurende 20 minuten.
- Voeg vervolgens gehaktballetjes en pasta toe aan de groenten en kook nog eens 10 minuten.
- Serveer de soep met fijngehakte kruiden.
Eet smakelijk!