Forshmak in Odessa in 10 stappen. Hoe je het populairste haringvoorgerecht kookt

Er is een overtuiging dat het lekkerste gehakt in Odessa wordt bereid. Het is het culinaire symbool van deze Oekraïense stad. Forshmak is de echte Odessa-keuken.

Odessans vertalen het woord ‘forshmak’ als ‘vóór smaak’. Ja, in Odessa geloven ze dat er eerst gehakt was, en toen ontstond er überhaupt een smaak.

Forshmak is een joodse snack gemaakt van haring met toevoeging van melk, brood, groenten, fruit en boter.

Iedereen weet hoe je dit voorgerecht moet bereiden, tenminste in Odessa. Of dat zeggen ze. Maar geloof me, elke inwoner van Odessa zal je vertellen dat alleen hun grootmoeder het meest correcte gehakt heeft bereid.

Forshmak in Odessa

Ingrediënten

  • Vers gezouten haring - 3 stuks;
  • Uien - 1 stuk;
  • Eieren - 1 stuk;
  • Plantaardige olie - 1-2 zonnebloemolie;
  • Boter - 20 gram;
  • Broodje - 1 stuk;
  • Melk - 100 ml;
  • Groene appel - 1 st.
  • Sap van een halve citroen.

Kooktechnologie

Bereid eerst het hoofdingrediënt voor. Maak de haring voorzichtig maar grondig schoon en darm ze. We fileren de haring en verwijderen alle schil en botten.

Neem een ​​vers broodje witte bloem en snijd de korstjes eraf. We hebben alleen de pulp nodig.

Scheur het vruchtvlees met je handen en laat het in melk weken.

Hak de haring fijn met een scherp mes. Ja, je kunt haringfilets door een vleesmolen halen of in een blender malen, maar in Odessa doen ze dit alleen met een mes. Controleer het haringmengsel op de aanwezigheid van botten; als deze aanwezig zijn, verwijder deze dan allemaal.

Haal het vruchtvlees van het broodje uit de melk, knijp het uit en leg het naast de haringpuree op een snijplank.

Was en schil de appel. Rasp op een fijne rasp.

Kook het ei hard, pel het en hak het fijn.

Schil de ui, snijd hem doormidden. Rasp de ene helft op een fijne rasp, hak de tweede helft fijn met een mes.

Rasp een stuk bevroren boter op een grove rasp.

Meng alle ingrediënten op een snijplank en hak ze met een mes tot een gladde massa.

Pers citroensap in het afgewerkte mengsel, voeg naar smaak plantaardige olie, zout en peper toe, meng grondig en doe het in een glazen pot of slakom.

Forshmak wordt meestal geserveerd met mooi gesneden roggebrood.

Of je kunt het gehakt meteen op toast smeren en bestrooien met versgemalen zwarte peper. Garneer met gehakte groene uien.

Het is erg lekker! Probeer te koken.