Gebakken kool, waar zelfs degenen die de geur sinds hun kindertijd niet meer kunnen verdragen, dol op zullen zijn. Klaar in 10 minuten

Degenen die in de USSR zijn geboren en gewoond, verwaarlozen gebakken kool, omdat ze zich van kinds af aan dezelfde onaangename geur herinneren die werd uitgestoten toen het werd gekookt in de kantines van kleuterscholen, scholen, universiteiten en fabrieken.

Kool is populair in veel landen over de hele wereld. Het is niet duur, gaat lang mee in de koelkast en is veelzijdig. Het kan worden gebakken, gekookt, gestoomd en zelfs gefermenteerd. Als je eenmaal begint met koken met kool, wordt het een basisproduct in de koelkast, samen met wortels of uien.

Maar laten we verder gaan met het recept.

De beste gebakken kool die je ooit hebt geproefd

Ingrediënten

Eén van de leukste dingen aan dit snelle en makkelijke recept voor geroosterde kool is dat je alle ingrediënten altijd in de koelkast hebt liggen, zodat je het echt kunt maken wanneer je maar wilt.

  • Een halve middelgrote vork witte kool;
  • Boter 82% vet - 2 eetlepels;
  • Spek - 4 plakjes;
  • Verse peterselie - 1 klein bosje;
  • Zout - een halve theelepel;
  • Gemalen rode peper - een halve theelepel;
  • Olijfolie om te frituren - 1 theelepel.

Kooktechnologie

  1. Snijd de kool doormidden en verwijder de stengel (stengel), in dunne reepjes gesneden. Kool kan ook in kleine vierkantjes worden gesneden.

|Weet je, als kind, toen mijn moeder iets van kool kookte, smeekte ik haar altijd om de stengel. En deze stengel leek mij toen het beste en lekkerste voedsel. [sorry voor de lyrische uitweiding]

  1. Doe de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en zodra deze heet is, doe je de gesneden kool erin en begin je meteen te roeren.

  2. Zet het vuur laag en roer elke 2 minuten gedurende 10 minuten.

  3. Na 10 minuten zal de kool iets slinken en zacht worden.

  4. Zout, peper, voeg fijngehakte peterselie toe (je kunt dille of andere kruiden gebruiken in plaats van peterselie) en gehakt spek.

  5. Roer nog een minuut en doe het in een serveerschaal.

Deze geroosterde kool past uitstekend bij geroosterd vlees of ribben.

Zoals je kunt zien, is het bereiden van heerlijke gebakken kool niet moeilijk en vrij snel.