Bietensap tegen bloeddruk: voordelen en recepten

Het snelle ritme van het moderne leven en stressvolle situaties kunnen leiden tot een hoge bloeddruk. In zulke gevallen is het de moeite waard om te denken aan een geneeskrachtige drank die een echte redding kan zijn. Een specialist vertelde onze redactie hoe je bietensap voor de bloeddruk op de juiste manier bereidt en gebruikt.

Slechts één wortelgroente kan de conditie van het hart enorm verbeteren. En dat allemaal omdat het een enorm aantal positieve eigenschappen heeft voor de bloedvaten, die we hieronder in meer detail hebben beschreven.

Hoe nuttig bietensap tegen bloeddruk: regels voor inname

Bloedvaten verwijden

Rodebietensap is rijk aan natuurlijke nitraten. Deze stoffen dragen bij tot de verwijding van de bloedvaten en verlagen de bloeddruk. Dit proces helpt de bloedsomloop te verbeteren en het risico op hartaandoeningen te verminderen.

Rijke samenstelling

Bietensap bevat veel nuttige stoffen zoals vitamine C, kalium, magnesium en foliumzuur. Ze zijn essentieel voor het goed functioneren van het lichaam en voor het behoud van de gezondheid van hart en bloedvaten.

Hoe bereid je de drank?

  • Voor puur bietensap nemen we een verse wortelgroente. Schil de rode biet. Snijd de biet in willekeurige stukken en haal ze door een sapcentrifuge. Bij gebrek aan zo'n apparaat nemen we een eenvoudige rasp met kleine gaatjes. Wrijf de biet erover tot je een papje krijgt. Knijp het goed uit met behulp van gaas, gevouwen in verschillende lagen.
  • Om een gemengde drank te maken, combineer je bietensap met appel- of wortelsap. Neem ze in gelijke verhoudingen. Zo krijg je een aangenamere smaak en versterk je de heilzame eigenschappen van de vloeistof.

Hoe bietensap innemen

Artsen raden aan om te beginnen met het drinken van rodebietensap in kleine hoeveelheden. Drink in het begin niet meer dan 1 eetlepel rode bietensap. En leer dat het aan het begin van de kuur gemengd moet worden met appelsap of met wortelsap. Drink het 's ochtends op een lege maag. En daarna nog drie keer gedurende de dag.

Vergeet niet dat zo'n drankje een nogal eigenaardige smaak heeft, omdat het veel essentiële oliën bevat. Daarom moet het sap na het koken 4 uur in de koelkast staan. Gedurende deze tijd zal de drank uitlekken en zullen deze aromatische verbindingen eruit verweren. Daarnaast zal er ook een onaangenaam bezinksel uitvallen, dat je moet verwijderen voordat je het sap drinkt. Gebruik hiervoor een fijne zeef.

Bietensap kan verschillende effecten hebben op het lichaam, afhankelijk van individuele kenmerken. Raadpleeg daarom een arts voordat je het gaat gebruiken als therapeutisch middel, vooral als je een chronische ziekte hebt of medicijnen gebruikt.