Een gerecht uit mijn kindertijd dat ik nog steeds met plezier kook: zelfgemaakte gehakte koteletten met kaas. Universeel recept

Gehakte kipkoteletten waren een zeer populair gerecht aan het begin van de ineenstorting van de USSR. Ik herinner me hoe ze plotseling overal verschenen: ze werden op weekdagen in de huiskeuken bereid, ze werden als traktatie op de feesttafel gezet, ze verschenen in arbeiderskantines en zelfs in coöperatieve restaurants.

Het geheim van hun populariteit was de eenvoud van hun bereiding, de beschikbaarheid van ingrediënten (tijdens de Amerikaanse humanitaire hulp werden ze bereid uit ‘Bush-poten’) en de veelzijdigheid van het recept (sommige ingrediënten konden worden vervangen of verwijderd uit de verpakking). recept).

Gehakte kipkoteletten zijn een van de eerste gerechten die ik zelf bereid, zelfs zonder toezicht van mijn moeder. Ik was 13 jaar oud toen alles voor mij werkte.

Universeel recept

Welk soort kippenvlees gebruik je om gehakte koteletten te maken? Ze worden zacht als ze worden gekookt van kipfilet. Maar ook koteletten gemaakt van dijfilet of poten zijn lekker en sappig.

Je kunt ook elke kaas gebruiken: van Russische tot zelfs smeltkaas, zoals "Druzhba".

Zure room kan naar eigen smaak worden vervangen door mayonaise.

Gehakte kipkoteletten met kaas

Ingrediënten

  • Kipfiletfilet - 1 kilogram;
  • Vers ei - 2 stuks;
  • Tarwemeel - 2 eetlepels;
  • Kaas - 150 gram;
  • Volvette zure room - 2 eetlepels;
  • Verse knoflook - 2-3 teentjes;
  • Verse dille - 1 klein bosje;
  • Plantaardige olie om te frituren;
  • Paprikapoeder - 1 theelepel;
  • Universele kruiden voor kip - optioneel;
  • Zout, gemalen zwarte peper - naar smaak.
  • Groenen - voor serveren.

Kooktechnologie

  1. Snij de kipfiletfilet in kleine blokjes.
  2. Rasp de kaas.
  3. Hak de knoflook fijn met een mes of haal door een pers.
  4. Hak de dille fijn.
  5. Meng alle ingrediënten in een kom. Meng het kotelettenmengsel goed.
  6. Verhit plantaardige olie in een koekenpan.
  7. Doe 1-2 eetlepels koteletmengsel in een koekenpan en bak aan beide kanten goudbruin.
  8. Doe alle resulterende schnitzels terug in de braadpan, voeg een paar eetlepels water toe en stoom onder het deksel op laag vuur.

Serveer gehakte kipkoteletten met aardappelpuree, gekookte of verse groenten, boekweit of rijst. Alles is heerlijk met deze schnitzels!