Kremlin-rundvleesgerecht
Er wordt aangenomen dat dit gerecht in de Sovjet-Unie is ontwikkeld aan het Institute of Nutrition van de Academie voor Medische Wetenschappen voor het leiderschap.
Omdat het land in die tijd werd geleid door ouderen, kregen artsen en wetenschappers de opdracht een speciaal gerecht te ontwikkelen.
Een gerecht dat lekker en voedzaam zou zijn. En die zonder extra moeite gegeten konden worden. Zoals ze destijds grapten: ‘Eet zonder kunstgebit.’
Zo'n gerecht is gemaakt: Kremlin-vlees (of "vlees in Kremlin-stijl").
Het gerecht werd bereid met ossenhaas, maar nu heb ik in sommige kookboeken en blogs een soortgelijk recept gezien, gemaakt van varkensvlees. Varkensvlees gaart ongeveer twee keer zo snel als rundvlees.
Het recept bestaat uit slechts drie hoofdingrediënten, maar werd enige tijd geheim gehouden, net als de kooktechnologie. Hoewel alles eenvoudig is, duurt het lang. En dit is een nadeel van dit recept.
Kremlin-vlees
Ingrediënten
Serveert 4
- Ossenhaas - 1 kilogram;
- Gezuiverd water - een half glas (125 ml);
- Uien - 3 middelgrote uien;
- Ongezouten boter - 150 gram;
- Suiker - 1 theelepel;
- Zout - 0,5 theelepel;
- Gemalen zwarte peper - een halve theelepel;
- Verse knoflook - 2-3 teentjes;
- Azijn 6% - 1 theelepel.
Kooktechnologie
- Was het vlees en droog het. Snijd in middelgrote stukken (niet hakken).
- Schil de uien en snijd ze in middelgrote vierkanten.
- Doe het vlees in een grote pan (of braadpan) met dikke bodem, bedek het met water en garneer met de gehakte uien en stukjes boter.
- Bedek de pan met een deksel en laat 55-60 minuten op middelhoog vuur sudderen.
- Voeg na een uur, als er een grote hoeveelheid saus is gevormd, alle kruiden, knoflook en azijn aan het vlees toe.
- Roer lichtjes en laat nog 1 uur op laag vuur koken.
- Laat het vlees iets afkoelen.
Serveer het Kremlin-vlees met de saus. U kunt al uw producten als bijgerecht gebruiken: gekookte of gebakken aardappelen, rijst, boekweit, groenten.
Of je kunt Kremlin-vlees gewoon met een stuk brood eten. Het is ook heerlijk! Vooral als je vleessaus met brood van het bord kiest.