Paprika's vullen: twee ongebruikelijke recepten
Het standaard recept voor gevulde paprika is een klassieker. Maar er zijn veel verschillende vullingen voor paprika's, evenals kooknuances.
Wat is er eenvoudiger dan gevulde paprika’s bereiden: gehakt maken, paprika’s schillen, vullen en bakken. Dit heerlijke voorgerecht is al jaren een favoriet bij familie- en vakantielunches en -diners.
Sta mij toe u, beste fijnproevers, twee ongewone recepten voor gevulde paprika's voor te stellen.
1. Paprika's gevuld met kip en couscous
Ingrediënten
- Verse paprika - 8 middelgrote vruchten van dezelfde grootte;
- Ui - 1 middelgrote ui;
- Verse wortelen - 2 middelgrote wortelgroenten;
- Kipfilet - 1 grote of 2 middelgrote stukken;
- Couscousgranen - 1 eetlepel;
- Tomaten in hun eigen sap - 1 standaard blikje (300 gram);
- Zout, peper - naar smaak;
- Favoriete kruiden - naar smaak;
- Groenen (waar je ook van houdt);
- Olijfolie.
Kooktechnologie
- Was de paprika, verwijder het klokhuis en snijd het kapje eraf.
- Snipper de ui en bak deze 5 minuten in verwarmde olijfolie.
- Rasp de wortels op een grove rasp, hak de knoflook fijn met een mes.
- Voeg wortels, knoflook, zout, peper en kruiden toe aan de pan met de uien. Bak nog 5 minuten.
- Voeg tomaten toe aan groenten. Dek de pan af met een deksel en laat 15-20 minuten sudderen.
- Versla de resulterende massa met een blender.
- Giet de groentesaus over de couscous.
- Hak de kipfiletfilet fijn met een mes of haal door een vleesmolen.
- Meng kipgehakt met ontbijtgranen. Voeg gehakte kruiden en favoriete kruiden toe. Meng goed.
- Schep met een theelepel de vulling in de paprika’s. Druppel er olijfolie overheen.
- Bak in een voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten op 200 graden.
2. Paprika's gevuld met kwark
Ingrediënten
Verse paprika - 6 middelgrote vruchten van dezelfde grootte;
Dikke kwark - 350 gram;
Ei - 1 stuk;
Vetzure room - 100 gram;
Kerstomaatjes - 100 gram;
Knoflook - 2-3 teentjes;
Basilicum -1 bosje;
Zout, peper - naar smaak.
Kooktechnologie
- Was de paprika, verwijder de kern en snijd hem doormidden om bootjes te vormen.
- Meng kwark, ei en zure room in een kom met een vork.
- Was de basilicum, besprenkel hem en hak hem fijn met een mes. Hak de knoflook fijn met een mes of haal door een pers.
- Voeg knoflook en basilicum toe aan het wrongel-eimengsel.
- Snij de kerstomaatjes doormidden. Voeg toe aan de vulling.
- Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Proef het.
- Schep de vulling met een theelepel in de paprika’s.
- Bak in een voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten op 200 graden Celsius.