Hoe gebakken aardappelen correct te koken

Bijna iedereen houdt van dit gerecht, tenminste in Rusland, maar niet iedereen kan het koken. Maak het heerlijk, kook het zo dat de aardappelen in mooie plakjes blijven en geen pap worden.

Om gebakken aardappelen goed te koken, hoef je alleen maar deze zes regels te volgen.

6 regels voor het maken van echte gebakken aardappelen

Regel #1

Bereid de aardappelen van tevoren voor. Schil de aardappelen en snijd ze in willekeurige plakjes (zoals je wilt - in blokjes, rondjes of reepjes). Zorg ervoor dat u de aardappelen minimaal 30 minuten in koud water laat weken. Het is het beste als het 1 uur duurt.

Regel #2

Droog de aardappelen. Droog de aardappelen na het weken met papier of gewone handdoeken.

Regel #3

Zodra de aardappelen gaar zijn, is het tijd om naar de pan te gaan. Het is beter als het een gietijzeren koekenpan is. Verhit een koekenpan en voeg plantaardige olie toe. Verhit de olie tot deze rookt. Wees voorzichtig met hete olie!

Regel #4

Zout aardappelen nooit tijdens het frituren! Voeg zout en verschillende kruiden pas toe nadat de aardappelen volledig gaar zijn.

Regel #5

Bij het bakken van aardappelen mag u de pan nooit afdekken met een deksel. Anders krijg je geen heerlijke gebakken aardappelen.

Regel #6

Gebruik bij het koken van gebakken aardappelen een vrij grote koekenpan. Doe niet te veel aardappelen in de pan. Optimaal moeten er 2-3 lagen gehakte aardappelen in de pan zitten. Niet meer.

Volg deze regels en je krijgt altijd heerlijke, gezonde gebakken aardappelen.

Thuis koken - het is eenvoudig en budgetvriendelijk.