3 recepten voor groene bonensalade: eenvoudig, lekker en goedkoop

Voor deze recepten gebruik ik bevroren sperziebonen. Het is relatief goedkoop (99 roebel per kilogram bij Svetofor), gemakkelijk te bereiden en erg gezond.

Sperziebonen zijn het hoofdingrediënt in drie salades, waarvan de recepten hieronder worden weergegeven.

Hoe maak ik bevroren sperziebonen klaar voor een salade?

  1. Breng water aan de kook in een grote pan. Leg er bevroren sperziebonen in (niet ontdooien). Kook 4-5 minuten nadat het water opnieuw kookt.
  2. Proef de bonen. Als ze er nog steeds niet klaar voor is. Kook nog 2-3 minuten.
  3. Haal de bonen uit het kokende water en laat ze afkoelen in een vergiet om overtollig vocht af te tappen.

Salade nr. 1 - met ham en groenten

Ingrediënten

  • Sperziebonen - 400 gram;
  • Zoete rode paprika - 1 middelgrote vrucht;
  • Ham - 250 gram;
  • Ingeblikte maïs - 150 gram (klein potje);
  • Halfharde kaas (Russisch type) - 100 gram;
  • Zure room of mayonaise - 4 eetlepels;
  • Gemalen gerookte paprika - 1 theelepel;
  • Zout en gemalen zwarte peper - naar smaak.

Kooktechnologie

  1. Was de paprika's, verwijder de steel en de zaadjes. Snij de paprika in lange reepjes.
  2. Ook de ham en kaas snijden we in reepjes.
  3. Meng in een slakom de bereide bonen, maïs, ham, kaas en paprika.
  4. Maak de saus: meng mayonaise (zure room), gerookte paprika, zout en peper.
  5. Breng de salade op smaak met saus en meng zorgvuldig.
  6. Leg de salade op een bord en trakteer deze op je familie, geliefden of gasten.

Salade nr. 2 - met noten en kaas

Ingrediënten

  • Sperziebonen - 400 gram;
  • Walnootpitten - 100 gram;
  • Adyghe-kaas - 150 gram;
  • Olijfolie - 3 eetlepels;
  • Azijn (je kunt elke azijn, druif, gewone gebruiken) - 1 theelepel;
  • Zout en gemalen zwarte peper - naar smaak.

Kooktechnologie

  1. Bak de walnootpitten in een droge koekenpan goudbruin.
  2. Breek de kaas met je handen in kleine stukjes.
  3. Meng de bereide bonen, walnoten en kaas in een slakom of op een bord.
  4. Maak een vinaigrette: meng olie, azijn en kruiden.
  5. Breng de salade op smaak met vinaigrette.

Salade nr. 3 – met tonijn

Ingrediënten

  • Sperziebonen - 400 gram;
  • Tonijn uit blik (stukjes) - 150 gram (standaard blik);
  • Ei - 3 stuks;
  • Citroensap - 1 eetlepel;
  • Olijfolie - 3 eetlepels;
  • Dijon-mosterd - 1 theelepel;
  • Zout en gemalen zwarte peper - naar smaak.

Kooktechnologie

  1. Open een blik tonijn en verwijder overtollige vloeistof. Breek de vis in kleine stukjes.
  2. Open het hardgekookte ei, pel het en snijd het in 4 stukken.
  3. Meng de bereide bonen, tonijn en ei in een slakom.
  4. Bereid de saus voor: meng citroensap, mosterd en olijfolie.
  5. Breng de salade op smaak met saus en roer. Breng op smaak met zout en peper.

Maak thuis salades met sperziebonen! Het is simpel, lekker en budgetvriendelijk!