Succesvol voorgerecht: gemarineerde feta

Naast de traditionele lijst met salades en hapjes, bereid ik zeker een kaas- en vleesgerecht.

Om vleesdelicatessen mooi te kunnen serveren, maak ik ook gebruik van enkele toevoegingen. Zoals gemarineerde feta, gekruide pruimen en noten.

Gemarineerde feta moet 3 dagen vóór het feest worden bereid.

In de regel kook ik een beetje gemarineerde feta - 200-300 gram - dit is nog steeds een delicatesse.

Ingrediënten

  • Fetakaas - 300 gram;
  • Olijfolie - 250 ml. (beker);
  • Verse chilipeper - 1 peul;
  • Citroensap - 2 eetlepels;
  • Gedroogde tijm - 1 theelepel;
  • Gedroogde basilicum - 1 theelepel;
  • Walnoten en rozemarijn - voor serveren.

Kooktechnologie

Doop de feta in keukenpapier.

Snijd de kaas in kleine blokjes, verwijder de zaadjes van de hete chilipeper en hak hem fijn met een mes.

Doe de kaasblokjes in een schone pot, voeg droge kruiden, citroensap en gehakte chilipeper toe. Giet olijfolie over alles. Sluit de pot af met een deksel.

Zet de pot 3 dagen in de koelkast.

Hoe gebruik je gemarineerde feta?

  • Serveer in een kleine rozet op een bord met vleeswaren.
  • Serveer gemarineerde feta met gepelde walnoten en een takje verse rozemarijn.
  • Gebruik blokjes gemarineerde feta om canapés te maken. Monteer eenvoudig verse kerstomaatjes, olijven en gemarineerde kaas aan een spies.
  • Gebruik gemarineerde feta om sandwiches te maken.