Gegeleerde schotel met tong: eenvoudige, mooie en geweldige smaak

Tong-aspic is een klassiek gerecht voor de vakantietafel.

Varkenstong in aspic geeft het gerecht een delicatere textuur.

Begin op 29 en 30 december met het bereiden van de aspic. Het heeft tijd nodig om uit te harden.

Tong-aspic was op de een of andere manier niet populair in onze familie. Vroeger at ik alleen graag tong in gelei in restaurants.

In feite is het bereiden van het kleurrijke, smakelijke gerecht "Jellied with Tongue" vrij eenvoudig.

Gegeleerd met tong

Ingrediënten

  • Verse varkenstong - 2 stuks;
  • Ui - 1 middelgrote ui;
  • Verse wortelen - 1 middelgrote knolgewas;
  • Gelatine - 10 gram;
  • Bouillon - een halve liter;
  • Groene erwten - voor decoratie, optioneel;
  • Lauriervos - 1 st.;
  • Zout en peper naar smaak.

Hoe ik aspic kook met tong

Ik schil de wortels en uien.

Ik spoel de tongen af, doe ze in een pan en vul ze met koud water. Ik breng het water aan de kook, laat het uitlekken, spoel de tongen opnieuw af onder stromend koud water en vul het opnieuw met water.

Ik voeg wortels en uien toe aan de tongen in de pan, zout en peper. Ik kook de tongen op middelhoog vuur gedurende twee uur.

Ik haal de afgewerkte tong uit de pan en pel de huid eraf.

Aandacht! Het is het handigst om dit onder koud water te doen.

Ik snijd de tong in stukjes (kan in dunne plakjes of blokjes worden gesneden).

Ik los gelatine op in een halve liter hete bouillon. Ik controleer of er geen klontjes meer zijn.

Let op! Als je wilt dat de aspic helder is, gebruik dan bouillonblokjes en heet water in plaats van kant-en-klare bouillon.

Ik neem een ​​kom voor aspic en plaats mijn tong erin.

Ik vul alles met bouillon met gelatine.

Indien gewenst kunt u wortels, erwten of groene bladeren aan de aspic toevoegen.