Ik heb geleerd hoe ik kalkoendrumsticks moet koken: het blijkt zacht vlees, knapperige korst. Vrienden vragen me keer op keer om te koken
We koken het lang, koken het dan opnieuw, voegen bier toe en bakken het dan met aardappelen. Het blijkt erg lekker! Het gerecht lijkt mij erg winters, stevig en verwarmend.
Ik heb nog niet eerder kalkoendrumsticks gekocht omdat ik ze niet goed kon koken. Toen ik het probeerde te koken, bleek het taai vlees te zijn. En op 50-jarige leeftijd leerden ze me hoe ik een kalkoenbout moest koken!
Als je een eigen recept voor kalkoendrumsticks hebt, deel dit dan in de reacties. Dit zal niet alleen voor mij interessant zijn, maar ook voor vele anderen.
Kalkoendrumstick in biermarinade met honing en mosterd
Ingrediënten
- Verse kalkoendrumstick - 1 st.;
- Verse aardappelen - 5-6 middelgrote wortels;
- Donker bier - 1 glas;
- Honing - 2 eetlepels;
- Verse knoflook - 2-3 teentjes;
- Russische mosterd - 2 theelepels;
- Teriyakisaus - 1 theelepel;
- Droge koriander - ½ theelepel;
- Gemalen zwarte peper, kruiden naar smaak.
Hoe ik kook
Doe de kalkoendrumstick in een grote pan en voeg water toe.
Ik voeg zwarte peper, koriander, knoflook, gepelde ui, laurier toe.
Ik kook 25 minuten.
Ik giet een glas donker bier in de pan en kook de drumstick nog eens 45 minuten.
Ik haal de drumstick uit de pan en laat hem een beetje afkoelen.
Ik maak een baksaus: meng mosterd, teriyakisaus, honing en gevogeltekruiden.
Leg de gekookte kalkoendrumstick op een bakplaat en bestrijk hem royaal met baksaus.
Ik zet de oven in een voorverwarmde oven op 220 graden en bak goudbruin.
Tegelijkertijd schil ik de aardappelen en snijd ze in plakjes. Meng in een kom zout, kruiden, een beetje plantaardige olie en meng alles. Ik bak het samen met de drumsticks in de oven.