Het is tijd om uienmarmelade te maken

Bent u liefhebber van een kaasplankje, vleesschotel, groenteschotel of diverse snacks, dan is uienmarmelade hét product dat in uw koelkast mag ontbreken.

Gekarameliseerde uien, met wijn, honing en kruiden - dit is uienmarmelade.

Uienmarmelade is noch een smaakmaker, noch een saus. Past perfect bij elk vlees (zowel warm als koud), worstjes, kazen, patés en gewoon brood.

Geloof me, als je nog nooit uienmarmelade hebt gemaakt en het volgens mijn recept maakt, zul je er verliefd op worden! Ik ben van mening dat uienmarmelade op elke tafel hoort te staan.

Neem 30 seconden de tijd en sluit u aan bij de blog “Fork. Lepel. Sticks” om elke dag nieuwe heerlijke recepten te ontvangen. Laat je inspireren en kook thuis.

Uienmarmelade

Ingrediënten

4 porties

  • Rode sla-uitjes - 6 middelgrote uien;
  • Droge rode wijn - 200 ml;
  • Honing - 1 eetlepel;
  • Balsamicoazijn - 3 eetlepels;
  • Plantaardige olie - 3 eetlepels;
  • Suiker - 2 eetlepels;
  • Paprikapoeder - 1 theelepel;
  • Gedroogde tijm - 1 theelepel;
  • Versgemalen zwarte peper, zout.

Welke specerijen en kruiden kan ik gebruiken?

Paprika kan zoet of pittig zijn.

In plaats van tijm kun je een mengsel van Provençaalse kruiden gebruiken.

Hoe koken

  1. Schil de ui en snij in halve ringen.
  2. Verhit de plantaardige olie in een frituurpan en bak de ui tot ze zacht is, onder voortdurend roeren.
  3. Belangrijk! De ui moet zacht en transparant worden, maar mag niet verbranden!
  4. Voeg wijn en balsamicoazijn, suiker, honing, paprika en tijm toe.
  5. Zout en peper.
  6. Roer alles tot de suiker en honing oplossen, breng aan de kook.
  7. Strijk het uienmengsel met een spatel over het hele oppervlak van de pan.
  8. Zet het vuur laag en kook afgedekt (maar laat een deksel zodat de stoom kan ontsnappen) gedurende 45-60 minuten totdat het grootste deel van de vloeistof is verdampt.

Je zou een bijna transparante marmelade moeten krijgen, waarbij de kleine uienlinten nog steeds zichtbaar zijn.

Laat afkoelen, doe het in een schone pot en bewaar in de koelkast.