Drie originele toevoegingen aan de kaart: het bereiden van gekruide noten en pruimen, dip van geroosterde paprika met kappertjes en knoflook
Natuurlijk kunt u ook zonder deze lekkernijen de tafel dekken, maar geloof me, hiermee worden uw traditionele vleeswaren of kaasplankjes bijzonder lekker. Bereid gekruide pruimen en gekruide noten, maak een geroosterde paprikadip met kappertjes en knoflook - het is niet moeilijk!
Drie originele toevoegingen aan het menu
Gekruide noten
Ingrediënten
- Een mengsel van verschillende noten (kies degene die je lekker vindt) - 200 gram;
- Suiker - 2-3 eetlepels;
- Olijfolie - 2-3 eetlepels;
- Komijnzaad - 1 eetlepel;
- Een takje verse rozemarijn;
- Een snufje zout.
Hoe koken
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Vet een ovenschaal (of bakplaat) in met plantaardige olie.
- Voeg noten en rozemarijn toe en strooi er suiker, komijn en zout overheen.
- Bak gedurende 10 minuten.
- Koel af en serveer in een kleine vaas.
Pittige pruimen
Ingrediënten
- Verse pruimen - 200 gram;
- Portwijn - 250 ml.
Hoe koken
- Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pitten.
- Doe de pruimen in een glazen pot. Vul met port.
- Bedek de pot met een vel perkament.
- Laat een nacht staan bij kamertemperatuur.
- Doe de geweekte pruimen in een kom en serveer.
Geroosterde paprika met kappertjes en knoflook
Ingrediënten
- Paprika - 2 middelgrote vruchten;
- Kappertjes - 2 eetlepels;
- Knoflook - 2 teentjes;
- Plantaardige olie - 4 eetlepels;
- Een snufje zout.
Hoe koken
- Was de paprika's, snijd ze doormidden, verwijder het klokhuis en de zaden.
- Snij de paprika in reepjes en de knoflook in dunne plakjes.
- Verhit plantaardige olie in een koekenpan en zet het vuur laag.
- Fruit de knoflook 4-5 minuten.
- Voeg paprika toe en bak tot ze gaar zijn - ongeveer 20 minuten.
- Voeg kappertjes toe en meng alles.
- Koel de groenten. Plaats in een diepe kom of vaas en giet de resterende olie uit de koekenpan.