Ik kook bijna elke dag macaroni en kaas in de oven: zowel volwassenen als kinderen vinden het lekker

Ik heb een universeel recept dat in 45-50 minuten kan worden bereid. Een ovenschotel kan een grote groep optimaal voeden. Om het te bereiden heb je geen speciale culinaire vaardigheden nodig.

Ik wilde zeggen dat dit een redelijk budgetgerecht is, maar na verloop van tijd herinnerde ik me hoeveel goede kaas, melk en goede pasta nu kosten. Dit gerecht is over de hele wereld populair omdat het daar eenvoudig en niet duur is.

Super romige macaroni en kaas

Ingrediënten

Serveert 6

  • Pasta (het is beter om "spiralen" of "veren" te nemen) - 300 gram (droog);
  • Melk - 400 ml;
  • Tarwemeel - 3 eetlepels;
  • Dijon-mosterd - 1 theelepel;
  • Scherpe Cheddar-kaas - 300 gram;
  • Zout - naar smaak;
  • Gemalen zwarte peper - een snuifje;
  • Gemalen rode peper (heet) - een snuifje;
  • Italiaans paneermeel - 6 eetlepels;
  • Boter, gesmolten - 1 eetlepel;

Hoe koken

  1. Breng water in een pan op middelhoog vuur aan de kook. Pasta toevoegen; kook gedurende 5-7 minuten. Giet het water af. Doe de pasta terug in de pan en dek af met een deksel.
  2. Verwarm ondertussen de oven tot 180 ° C. Vet een glazen ovenschaal van 2 liter in met plantaardige olie.
  3. Klop in een kleine pan de melk, bloem, mosterd, zout, zwarte en rode peper tot een gladde massa. Kook op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren, tot het mengsel kookt en dikker wordt. Haal van het vuur. Voeg kaas toe en roer tot het gesmolten is.
  4. Voeg kaassaus toe aan gekookte pasta; Meng goed. Doe het mengsel in een ovenschaal.
  5. Meng broodkruimels en gesmolten boter in een kleine kom.
  6. Strooi het mengsel over de pasta in de ovenschaal.
  7. Bak 20-25 minuten.

Laat iets afkoelen en serveer!

Eet smakelijk! Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!