Om runderlever met een perfecte smaak te bereiden, marineert u deze in eiersaus (met suiker, zout en frisdrank)

Dit recept heeft één nadeel: het kost tijd. Namelijk het marineren van de lever van 2 uur tot ‘de hele nacht’. Maar geloof me, in dit geval is het beter om echt te wachten.

Runderlever is niet voor iedereen lekker: voor sommigen smaakt het bitter, voor anderen blijkt het taai. Ja, het koken van lever is niet eenvoudig, hoewel het erop lijkt dat dit niet zo is.

Ik heb mijn eigen kenmerkende recept voor het perfect koken van lever. En vandaag ben ik bij jullie, klaar om het graag te delen. Het draait allemaal om de ongewone marinade en paneermeel.

Mijn recept staat hieronder, en als je je eigen recept hebt voor heerlijke runderlever, schrijf het dan in de reacties. Het zal interessant zijn voor mij om te lezen (en misschien iets nieuws te leren) en voor andere bloglezers.

Runderlever met perfecte smaak

Ingrediënten

  • Verse runderlever - 500 gram;
  • Uien - 1 grote ui;
  • Ei - 1 stuk;
  • Verse knoflook - 3 teentjes;
  • Suiker - 1 theelepel;
  • Zout - 1 theelepel (zonder glaasje);
  • Zuiveringszout - een halve theelepel;
  • Maïsmeel - voor paneren;
  • Plantaardige olie - om te frituren.

Hoe koken

  1. Bereid de lever voor: was, droog, verwijder de films en snij in grote stukken.
  2. Bereid de marinade voor: klop het ei in een klein bord, voeg suiker, zout, frisdrank en gehakte teentjes knoflook toe. Meng alles tot een gladde massa.
  3. Vul de lever met marinade en dek af met huishoudfolie. Zet het in de koelkast om 2 tot 12 uur te marineren.
  4. Schil de ui en snij in dunne halve ringen. Fruit de ui in een verwarmde koekenpan met toevoeging van plantaardige olie. Wanneer de ui goudbruin wordt, plaats deze op een apart bord.
  5. Dompel de gemarineerde stukken lever aan alle kanten in maïsmeel.
  6. Verhit de koekenpan waarin de uien gebakken zijn, voeg een beetje plantaardige olie toe. Bak de stukken lever aan beide kanten goudbruin. Ongeveer 5-7 minuten aan elke kant.
  7. Als de lever bijna klaar is, voeg je de gebakken ui toe. Meng alles zorgvuldig en dek de pan af met een deksel.
  8. Kook nog 5 minuten op laag vuur.

Snijd één stuk lever af en als er geen roze kleur in zit, dan is de lever klaar! Het kan en moet op tafel geserveerd worden!

Kan ik ander meel dan maïs gebruiken?

Ja! Zeker! Gebruik gewoon tarwemeel. Het gerecht zal ook heerlijk zijn. Hoewel het nog steeds beter smaakt met maïsmeel, sta ik erop!