Een nieuwe salade bereid met kip en groenten. Het bleek lekker en licht ondanks de mayonaise in de saus

Restjes gebakken kippenpoten, paprika, sla en doperwten in een heerlijke saus van 6 ingrediënten. Dit is een geweldige post-nieuwjaarssalade. Probeer te koken.

Nieuwjaarsvakantie is de tijd dat we 10 dagen thuis zijn en of we het nu leuk vinden of niet, we moeten 3 keer per dag koken. Maar dit is ook het moment waarop ik experimenteer met verschillende salades waarin ik restjes van het eten van gisteren gebruik.

Vandaag maakte ik dus een salade met kippenpoten die ik de dag ervoor had gebakken. En overgebleven verse groenten.

Het bleek een zeer smakelijke en lichte salade te zijn. Ik denk dat ik het in de toekomst vaker ga maken.

Abonneer je op mijn blog en vergeet niet te liken!

Salade na nieuwjaar

Ingrediënten

voor 2 porties

  • Kippenvlees van 4 gebakken poten;
  • Bladsla - 1 pot;
  • Rode paprika - een halve grote vrucht;
  • Groene erwten in blik - 1 blik (400 gram);
  • Verse peterselie - verschillende stengels;
  • Provençaalse mayonaise - 2 eetlepels;
  • Russische mosterd - een halve theelepel;
  • Sojasaus - 2 eetlepels;
  • Druivenazijn – 1 eetlepel;
  • Knoflook - 2 teentjes;
  • Groene uien - verschillende veren;
  • Een mengsel van paprika's;
  • Zout naar smaak.

Kooktechnologie

Was de sla en droog hem. Scheur met je handen in kleine stukjes. Doe in een slakom.

We reinigen de rode paprika van kern en zaden. Snijd in kleine blokjes.

Haal het vlees van de botten en scheid het in vezels.

We doen alles in een slakom en voegen groene erwten toe. Laten we het peperen.

Maak de saus: meng mayonaise, sojasaus, druivenazijn, mosterd, gehakte knoflook en fijngehakte groene uien.

Meng alles tot een zijdezachte saus.

Voeg de saus toe aan de slakom en meng goed.

Er moet veel saus in deze salade zitten, zodat elk ingrediënt er praktisch in zwemt.

Mijn familie vond de salade lekker. Probeer een salade te maken volgens mijn recept. Ik weet zeker dat jij het ook leuk zult vinden!