Ik had nooit gedacht dat ik van stoofpot zonder vlees zou kunnen houden! En het is gemakkelijk te bereiden. De hits van het seizoen zijn binnen
Weet je dat een slowcooker het beste keukengadget is voor warme zomerdagen. Ik denk het wel. En vandaag wil ik je een recept laten zien voor een heerlijke zomerse groentestoofpot, die gemakkelijker te bereiden is in een slowcooker.
Het kookproces is eenvoudig: bereid de groenten, hak ze fijn en doe ze in de slowcooker. In 45 minuten is de heerlijkste zomerse groentestoofpot klaar!
Bewaar het recept in bladwijzers en sociale netwerken en kook voor de vreugde van uw dierbaren.
Zomerse groentestoofpot met aubergine en courgette (koken in een slowcooker)
Ingrediënten
(voor 4-6 porties)
- Verse aubergine - 1 middelgrote vrucht;
- Verse courgette - 2 middelgrote vruchten;
- Ui - 1 grote ui;
- Zoete paprika - 2 stuks;
- Verse aardappelen - 2 middelgrote knollen
- Verse tomaten - 2 stuks;
- Bevroren sperziebonen - 150 gram;
- Plantaardige olie - 3 el. lepels;
- Zout - naar smaak
- Gemalen zwarte peper - naar smaak
Zo maak je een zomerse groentestoofpot met aubergine en courgette
Bereid de groenten voor - was en schil.
Snij de ui in kleine blokjes.
Verwijder de steel en zaadjes van de paprika’s. Snijd in middelgrote blokjes.
Snijd aardappelen, aubergines, courgettes en tomaten in middelgrote blokjes.
Giet plantaardige olie in de multikokerkom. Schakel de modus "Frituren" gedurende 15 minuten in.
Bak eerst de uien ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.
7․ Voeg de rest van de groenten toe en bak al roerend tot het einde van het programma.
Breng op smaak met zout en peper. Voeg een half glas schoon water toe.
Stel de “Blus”-modus in op 40 minuten.
Serveer met zure room en sneetjes vers brood.
Eet smakelijk! Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!