Dumplings voor het Chinese Nieuwjaar: heerlijke jiaozi met champignons

In de nacht van 10 februari begint het jaar van de groene houten draak volgens de Chinese maankalender, en op oudejaarsavond is het gebruikelijk om traditionele Chinese dumplings jiaozi te eten.

Er wordt aangenomen dat hoe meer dumplings je eet tijdens Chinees Nieuwjaar, hoe rijker je zult zijn en je leven welvarender zal zijn.

Wat is jiaozi

Ze waren 1800 jaar geleden bekend in China. Elke inwoner van het land weet hoe hij ze moet beeldhouwen. De vulling bestaat uit gehakt en fijngesneden groenten.

De meest populaire jiaozi-vullingen zijn kip- en varkensvleesgehakt, rundergehakt, vis en groenten. Vaak bevatten de vullingen geen vlees.

Een van de interessante vulopties zijn champignons gebakken met eieren en kruiden.

Dumplings kunnen eenvoudig worden gekookt of gestoomd, of worden gebakken of gebakken.

Het deeg wordt op de eenvoudigste manier bereid: ongedesemd, van tarwemeel en water. Ik raad aan om soezendeeg te gebruiken.

Het wordt in stukken gesneden, die in cirkels van gelijke diameter worden gerold, wat de grootte van de dumplings bepaalt. De dikte van het deeg mag niet meer dan 1 mm zijn.

Neem 30 seconden de tijd en word lid van de blog om dagelijks recepten in uw nieuwsfeed te ontvangen. Inspireren en geïnspireerd worden.

Jiaozi met champignons gebakken met ei en kruiden

Ingrediënten:

  • deeg voor dumplings;
  • champignons (champignons of shitake) - 250 gram;
  • ei - 3 stuks;
  • groene uien (veer) - 1 klein bosje;
  • verse spinazie (of bevroren) - 100 gram;
  • sesam- of olijfolie - 2-3 eetlepels;
  • sojasaus -2 eetlepels;
  • zira - een snuifje;
  • gemalen koriander - een snuifje.

Hoe je Chinese Jiaozi-knoedels kookt

Vulling

  • Schil de champignons en hak ze fijn met een mes. Doe het in een aparte kom.
  • Snij de groene uien in kleine stukjes.
  • Scheur de spinazieblaadjes met je handen in kleine stukjes.
  • Doe alle bereide ingrediënten in aparte kommen.
  • Verhit plantaardige olie in een koekenpan en bak hierin de champignons gedurende 5 minuten. Doe de champignons in een kom.
  • Klop de eieren in een kom met een vork (zoals bij een omelet) en giet ze, onder voortdurend roeren, in een dunne stroom in de verwarmde koekenpan (waar je de champignons hebt gebakken). Neem een ​​spatel en meng de eieren (alsof je roerei maakt).
  • Zodra de eieren beginnen te krullen, doe je de groene uien in de pan en roer je. Voeg na 2-3 minuten spinazie en 3 eetlepels water toe.
  • Laat, onder voortdurend roeren, nog 2-3 minuten sudderen.
  • Het is noodzakelijk dat de greens hun elasticiteit verliezen en zich vermengen met de eieren.
  • Voeg champignons, sojasaus, komijn en gemalen koriander toe. Roer en laat nog 3 minuten sudderen. De vulling voor Chinese dumplings is klaar!

Laat de vulling volledig afkoelen en begin dan pas met het maken van dumplings.

Welke vorm moet ik Chinese Jiaozi-knoedels maken?

Idealiter zouden dumplings eruit moeten zien als boten of blokken zilver (goud) - hoekig. Deze vorm is het populairst in China.

Saus voor het serveren van Chinese dumplings Jiaozi

  • Pel 3-4 teentjes knoflook en een klein stukje gember. Maal alles tot een pasta.
  • Voeg kruiden toegrof gemalen peper, 1 theelepel suiker en 2 snufjes gemalen koriander.
  • Meng alles en giet er 1 eetlepel azijn en 5 eetlepels sojasaus bij. Beweging.

De saus is klaar.

Maak, kook, eet Chinese dumplings met champignons op 10 februari en dan zul je rijkdom en welvaart hebben!

Eet smakelijk! Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!