Hoe aromatische lamskoteletten in het Vietnamees te koken: zowel voor Valentijnsdag als voor 23 februari en 8 maart
Als ik dit hartige gerecht kook, maakt het indruk op iedereen. Vrienden en kennissen hebben mij door de jaren heen steeds opnieuw gevraagd om het te koken.
Dit zijn de lekkerste lamskoteletten die je ooit hebt geproefd!
Vietnamese lamskoteletten zijn geschikt voor elke gelegenheid... zelfs Valentijnsdag, militaire feestdag (23 februari), 8 maart feestdag.
Alle ingrediënten zijn bij iedereen bekend: lamslende, knoflook, limoen, koriander en andere kruiden en specerijen.
Plan vooruit, zodat u het lamsvlees een nacht kunt marineren.
Geurige Vietnamese lamskoteletten
Ingrediënten
Serveert 5
- 15 lamskoteletten (elk 80-100 gram) (2,5-3 centimeter dik);
- 2 teentjes knoflook (gehakt);
- 1 theelepel knoflookpoeder;
- 1 theelepel gemalen chilipeper;
- 2 eetlepels suiker;
- Gemalen zwarte peper naar smaak;
- 1 eetlepel vers geperst limoensap;
- 1 eetlepel sojasaus;
- 2 eetlepels olijfolie;
- 1 klein bosje verse koriander;
- 2 limoenpartjes;
- 2 plakjes citroen;
Hoe koken
Stap 1
Leg de lamskoteletten in een diepe braadpan en breng gelijkmatig op smaak met knoflook, knoflookpoeder, chilipoeder, suiker, zout en peper. Besprenkel met 1 eetlepel limoensap, sojasaus en olijfolie. Dek af en zet een nacht in de koelkast.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Haal het lamsvlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur staan terwijl de oven voorverwarmt.
Stap 3
Rooster op een rooster in de voorverwarmde oven tot de gewenste gaarheid, ongeveer 20 minuten voor medium-rare of 30 minuten voor well-done.
Bestrooi voor het serveren met koriander en pers het citroen- en limoensap erover.
Neem 30 seconden de tijd en sluit u aan bij de blog “Hallo, Andrey!” Ontvang dagelijks recepten in uw nieuwsfeed. Inspireren en geïnspireerd worden.