Hou je van vis en rijst? Ik laat je een eenvoudig recept zien voor een heerlijke salade

Mama maakte deze salade voor de feesttafel, hoewel er ook een alternatief was "voor elke dag", maar daar vertel ik je meer over aan het eind van deze publicatie.

Zolang ik me kan herinneren heette het in onze familie "Verre Oosten met rijst".

Ik kook deze salade graag omdat je er genoeg van kunt eten, het is lekker en het is niet alleen eenvoudig maar ook snel te bereiden.

Verre Oosterse Salade met Rijst

Ingrediënten

voor 6 porties

  • Roze zalm uit blik - 1 blik (245 gram);
  • Langkorrelige rijst - 100 gram (droog);
  • Groene erwten uit blik - 1 blik (425 gram);
  • Groene uien - 3-4 veren;
  • Mayonaise - 2-3 eetlepels;
  • Sojasaus - 1 eetlepel;
  • Zout, peper - naar smaak.

Hoe te koken

  1. Kook de rijst gaar. Dit kan in een pan op het fornuis of in de magnetron.

  2. Open blikjes vis en doperwten.

  3. Giet het vocht af en gooi het nooit in de gootsteen!

Je kunt het vocht van de vis gebruiken om vissoep te maken en ik gebruik het vocht van de erwten om zelfgemaakte mayonaise te maken.

  1. Kneed de vis direct in het potje met een vork.

  2. Snijd groene uien in kleine ruitjes (zogenaamd "Chinees snijden").

  3. Doe alle ingrediënten in een slakom, voeg mayonaise, sojasaus, zout en peper toe. Meng alles goed en serveer.

Goed en beloofd alledaagse variant van salade uit het Verre Oosten met rijst.

We vervangen roze zalm uit blik simpelweg door saira uit blik (zonder toevoeging van olie). En in plaats van groene uien gebruiken we fijngehakte dille.

Neem 30 seconden de tijd en schrijf je in voor de blog "Vork. Spoon. Sticks" blog om dagelijks recepten in je nieuwsfeed te ontvangen.