Recept voor het avondeten voor elke dag. Hoe maak je een aardappelpannetje met champignons en gehakt?

Diner in 30 minuten, dat door iedereen bereid kan worden. Eenvoudige en betaalbare ingrediënten, minimale vaardigheden en keukengadgets.

Doordeweeks wil je niet altijd iets ingewikkelds koken, maar wat je ook doet, je moet elke dag eten. Doordeweeks maak ik graag eenpansgerechten. Ten eerste is het eenvoudig en snel, en ten tweede - budget.

En bovendien is eenpansgerechten goed voor de tweede dag, als ze overblijven van het avondeten. Je kunt het ook in een bakje doen en het aan je wederhelft of kind geven als lunch.

Aardappelpannetje met champignons en gehakt

Ingrediënten

  • Verse aardappelen ("blauwogige", "rode") - 1 kilo;
  • Verse champignons (of je andere favoriete verse champignons) - 500 gram;
  • Rundergehakt (hoewel je ook "zelfgemaakt" kunt gebruiken - een mengsel van rundvlees en varkensvlees) - 500 gram;
  • Ui - 1 grote bol;
  • Boter - 100 gram;
  • Verse 3,2% vet melk - 1 kop (200 ml.);
  • Halfharde kaas - 250 gram;
  • Zout, peper, gedroogde knoflook, gerookt paprikapoeder, gedroogde dille.

Kooktechniek

  1. Was de aardappelen, schil ze en kook ze gaar.
  2. Stamp de aardappelen met boter en melk.
  3. Uien schillen en in kleine blokjes snijden.
  4. Champignons in dunne plakjes snijden.
  5. Bak de uien met plantaardige olie tot ze goudbruin zijn.
  6. Voeg de champignons toe en bak tot al het vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper. Laat iets afkoelen en hak fijn met een staafmixer of mes.
  7. Bak het gehakt apart met de kruiden.
  8. Meng gehakt en champignonmengsel.
  9. Vet een bakvorm (of een gietijzeren pan, zoals in dit geval) in met plantaardige olie.
  10. Leg eerst het mengsel van gebakken gehakt en champignons uit, bestrooi met geraspte kaas.
  11. Leg vervolgens de aardappelpuree erop.
  12. Bak ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.

Haal uit de oven en smeer in met gesmolten boter.

De ovenschotel wordt erg hartig en lekker! En zoals je ziet is het heel makkelijk om een ovenschotel te bereiden.

Deze ovenschotel is zowel warm als koud heerlijk. Bij de ovenschotel kun je mayonaise, knoflook- en zure roomsaus of tomatenketchup serveren. Naar eigen smaak!

Maak jij ovenschotels? Zo ja, wat is jouw favoriete stoofschotel?

Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk.