Originele augurktaarten: een eenvoudig gerecht dat je familie en gasten zal verrassen

In moeilijke tijden moet je heerlijke gerechten bedenken van eenvoudige en betaalbare producten.

Ik eet bijna elke dag pasteitjes met aardappelen, maar ze gaan vervelen. Op een dag besloot ik augurken aan de vulling toe te voegen. En het werd origineel en erg lekker.

Taarten met augurken, aardappelen en kruiden

Ingrediënten voor het deeg

  • Verse melk - 100 ml. + 1 el;
  • Droge gist - 10 gram;
  • Eieren - 2 stuks;
  • Suiker - 2 el;
  • Kefir - 300 ml;
  • Zout - ½ theelepel;
  • Meel - 750-850 gram;
  • Kippendooier - 1 stuk;
  • Plantaardige olie - 100 ml. + voor het invetten.

Ingrediënten voor vulling

  • Augurken - 500 gram;
  • Aardappelen - 3-4 wortelgroenten;
  • Uien - 2 kleine bollen;
  • Verse dille - 1 klein bosje;
  • Plantaardige olie - 1-2 el;
  • Gemalen zwarte peper - naar smaak.

Hoe te bereiden

Bereid het deeg

1․ Meng melk op kamertemperatuur met suiker en gist. Laat 10 minuten op een warme plaats staan.

2․ Meng het melk-gistmengsel, eieren, kefir, zout en de helft van de plantaardige olie in een kom. Meng alles goed door elkaar.

3․ Voeg beetje bij beetje de bloem toe, meng, voeg dan de resterende olie toe en kneed met je handen een elastisch zacht deeg.

4․ Doe het deeg over in een kom, dek af met een doek en zet 30 minuten op een warme plek. Kneed het deeg vervolgens door en laat het nog een half uur in de warmte staan.

De vulling bereiden

1․ Was, schil en kook de aardappelen gaar. Bereid de aardappelpuree en laat deze afkoelen.

2․ Snijd de ui in kleine blokjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de uien in 5-6 minuten goudbruin.

3․ Hak de augurken fijn of rasp ze op een grove rasp. Bak de komkommers in een droge pan tot al het vocht verdampt is.

4․ Voeg de gebakken uien toe aan de komkommers en roerbak nog 5 minuten.

  1. Was en hak de dille fijn.

6․ Meng de aardappelen, uien, komkommers en dille. Breng op smaak met peper. Afkoelen.

De pasteitjes bereiden

1․ Verdeel het deeg in stukken en rol ze elk uit tot flatbreads. Leg de vulling op elk platbrood en plak de randen dicht.

2․ Bekleed een bakplaat met bakpapier (of vet de bakplaat in met zonnebloemolie) en leg de pasteitjes met de naad naar beneden. Bestrijk de pasteitjes met de eidooier, geklopt met een lepel melk.

  1. Bak ze 20 minuten op 200 °C in een voorverwarmde oven.

Heerlijke pasteitjes met augurk, aardappel en kruiden zijn klaar! Eet smakelijk!