5 kebabmarinades: van klassiek tot exotisch

Probeer ze allemaal en kies degene of degenen die je lekker vindt. Sommige zijn bedoeld om vlees snel te marineren, andere om 's nachts te marineren en nog veel meer.

Om alle onderstaande marinades te bereiden, moet je één en dezelfde handeling uitvoeren. Er moet met uien worden gewerkt: ze moeten worden geschild, gesneden (ringen, halve ringen, fijn), gezouten en goed gekneed. Om de uien hun sap te laten afgeven.

5 marinades voor kebab: van klassiek tot exotisch

1. Klassieke marinade

Deze bestaat uit zout, peper, ui en plantaardige olie.

Zout de uien, doe er kruiden bij en giet olie over het vlees.

Olie maakt de kebab sappig, smakelijk en rood.

Als je olie gebruikt, blijft het vlees niet aan spiesen of roosters plakken en verbrandt het niet.

2. Citrusmarinade

Deze bevat: grapefruit- of sinaasappelsap (een halve liter per 2 kilo vlees), verse koriander (hoe meer hoe beter), zout en peper (naar smaak).

Hak de koriander fijn. Sap, kruiden, specerijen mengen en aan het vlees toevoegen.

In zo'n marinade wordt vlees gemarineerd van 2 (kip) tot 5 uur (varkensvlees, lamsvlees).

3. Granaatappelmarinade

Bestaat uit: 2 uien, 400 ml granaatappelsap, korianderzaadjes, hopli-suneli, zout, peper, plantaardige olie.

Hak en zout de uien, meng met de kruiden. Meng het sap en de olie. Meng vervolgens de specerijen met de vloeibare ingrediënten.

Giet de marinade over het vlees. Dek het vlees af met een bord zodat het vlees helemaal in de marinade ligt. Zet 5-7 uur in de koelkast.

4. Dronken kebab

Deze marinadakroom van ui (2 middelgrote bollen), zout en peper (naar smaak), knoflook (3-5 teentjes), mosterd (2 eetlepels), paprikapoeder en oregano (naar smaak) bevat bier.

Voeg goed licht bier toe in een verhouding van 0,5 liter per 1 kilo vlees.

De biermarinade moet het kebabvlees 2 tot 3 uur goed houden.

De snelste en gevaarlijkste marinade

In deze marinade wordt vlees heel snel gemarineerd (kippenvlees 20 minuten, varkensvlees 30 minuten, lamsvlees 1 uur en rundvlees wordt zacht in 1,5 uur). Maar wees voorzichtig! Als je het vlees overdrijft in deze marinade, verliest het gewoon zijn vorm.

Het hoofdbestanddeel van deze marinade is kiwi! Naast kiwi bevat het ook ui, zout, peper en plantaardige olie.

Kiwi wordt toegevoegd naar rato van 1 vrucht per 1 kilo vlees.

Om deze marinade te bereiden moet je kiwi schillen en fijnhakken (met een blender of rasp). En samen met gehakte uien, kruiden en olie toevoegen aan het vlees.

Eet smakelijke kebab!