Hoe maak je gepocheerde eieren in de magnetron in één minuut?

Het enige gereedschap dat je nodig hebt is een magnetron, een mok en een tandenstoker (of iets vergelijkbaars - een kebabspies werkt ook).

Een duidelijk teken van een goede brunchplek is ongetwijfeld de kwaliteit van het gepocheerde ei. Of het nu geserveerd wordt op een Engelse muffin in eggs benedict, op een salade met gerookte zalm en rucola of gewoon wacht om avocado toast te bedekken met een gouden glans, een perfect gekookt gepocheerd ei zegt dat iemand in de keuken van het restaurant weet wat hij doet.

Dit komt deels doordat het maken van een gepocheerd ei voor velen een van de meest intimiderende culinaire technieken is.

Gezien het geduld en de finesse die nodig zijn om deze handeling uit te voeren, is het geen wonder dat chef-koks al sinds mensenheugenis hun tips en trucs delen voor het maken van gepocheerde eieren.

Van het toevoegen van azijn aan de pan en het schudden van het water voordat je het ei erin laat vallen, tot het gebruik van siliconen gadgets om de hulzen te vullen.

Maar het zit zo: de reputatie die gepocheerde eieren nog steeds hebben, is volledig ongegrond. Waarom? Omdat je het in de magnetron kunt maken - volledig handsfree - en het duurt maar één minuut.

Hoe gepocheerde eieren maken in de magnetron

  1. Begin met het vullen van een gewone mok met 200 ml. (ongeveer) koud water. Vergeet niet om ongeveer 2,5 centimeter ruimte over te laten aan de bovenkant zodat het ei er niet uitloopt.

  2. Breek vervolgens het ei in de mok, waarbij je erop let dat de dooier niet breekt (wees heel voorzichtig).

  3. Zodra dit gedaan is, is de kritieke stap: gebruik een tandenstoker of een ander scherp, dun voorwerp om een klein gaatje in de dooier te prikken zodat deze volledig intact blijft en niet in het water druipt of "bloedt". Een klein gaatje zorgt ervoor dat je ei niet ontploft of de magnetron bevuilt met spetters. Plaats tot slot de mok met het ei in de magnetron en zet deze gedurende één minuut aan op maximaal vermogen.

  4. Aan het einde van de periode van 60 seconden verwijder je het ei voorzichtig met een lepel. Je kunt het laten drogen op een papieren handdoek of het meteen opeten.

Houd er rekening mee dat deze methode vooral goed werkt voor mensen die de voorkeur geven aan een meer vloeibare dooier, hoewel je altijd de kooktijd kunt verlengen als je wilt dat je eieren meer vloeibaar zijn dan gepocheerd.

Als u liever een hardgekookt ei hebt, kunt u het ei iets langer in het hete water laten staan nadat u het uit de magnetron hebt gehaald, of het in stappen van 10 seconden in de magnetron blijven zetten.

Welke mokken werken?

U kunt verschillende mokken proberen om verschillend gevormde eieren te krijgen. Als u bijvoorbeeld een mok met een grotere rand kiest, krijgt u een platter gepocheerd ei, terwijl een kleinere en smallere mok een ronder ei oplevert.

Hoe je je eieren ook bereidt, je krijgt een eiwitrijke traktatie die je in een paar seconden klaarmaakt (met of zonder een kopje koffie).

Waar zijn eieren goed voor?

Eén ei bevat zes tot zeven gram eiwit, en dat is een compleet eiwit. Je ochtend beginnen met een paar gepocheerde eieren als ontbijt is dus een goede manier om je lichaam de energie te geven die het nodig heeft voor ochtendvergaderingen, trainingen of wat de dag ook brengt.

Eieren zijn goedkoop, hartig, verkrijgbaar in elke winkel en ze zijn een geweldige bron van hoogwaardige eiwitten. Je lichaam kan alle eiwitten uit eieren volledig opnemen, wat de bloeddruk helpt verlagen. Ze zitten ook boordevol goede vitaminen en mineralen zoals choline, ijzer, vitamine D, vitamine A en B-vitaminen.

Maak jij wel eens een gepocheerd ei? Zo ja, welke methode gebruik je?

Thuis koken - het is makkelijk en budgetvriendelijk.