Jonge koolbeignets met zure room als ontbijt - een heerlijk begin van de dag

Om deze beignets een beetje knapperig te maken, heb je jonge kool nodig. Gebruik voor het snijden geen blender of combine, maar snijd de kool dun en lichtjes met een mes - dan krijg je ongelooflijk sappige beignets.

Het belangrijkste is om het deeg goed te mengen voor het bakken - er mogen geen klontjes bloem overblijven.

Beignets van jonge kool voor ontbijt

Ingrediënten

  • Een halve boerenkool (ongeveer 300 gram) jonge kool;
  • 2 kippeneieren;
  • 1 eetlepel tarwebloem;
  • een klein bosje verse dille;
  • 4 eetlepels plantaardige olie (om te bakken);
  • Gemalen zwarte peper, zout en je favoriete kruiden;
  • Om te serveren - groene uien, zure room.

Bereidingstechniek

  1. Snijd de kool bloemkool doormidden en hak fijn, of nog beter, snijd in plakjes en snipper met een mes.
  2. Kruid de kool met peper en zout. Masseer de kool zachtjes met je handen en laat twee tot drie minuten staan om het zout volledig te laten oplossen.
  3. Voeg de eieren toe aan de kom met de kool en meng alles met je hand of een vork. Voeg de bloem toe en meng nogmaals goed zodat er geen klontjes in het deeg zitten.
  4. Hak de dille fijn en voeg toe aan het deeg.
  5. Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan. Schep het koolmengsel in de pan. Bak de koolbeignets op middelhoog vuur zonder af te dekken met een deksel.
  6. Als de onderkant van de beignets bruin is, draai ze dan om en bak ze nog ongeveer 5 minuten (tot ze helemaal gaar zijn).

Verse koolbeignets worden het best geserveerd met zure room en fijngesneden groen (groene uien, verse dille).

Dit is een heerlijk ontbijt aan het begin van een nieuwe dag.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!