"Ik zal je leren hoe je echte zomerse Koeban borsjt maakt!" Een inwoner van Krasnodar heeft het geheim van borsjt onthuld. Zo heb ik nog nooit gekookt

Wist je dat je heerlijke borsjt kunt maken zonder een druppel olie, zonder te frituren en door seizoensgebonden ingrediënten toe te voegen die ongebruikelijk zijn voor deze soep? Gisteren kreeg ik te zien hoe het moest en ik heb haast om mijn nieuwe kennis ook met jou te delen.

Ik zal je meteen vertellen dat ik deze zomerse Koeban borsjt erg lekker vond en nu in het warme seizoen zal ik het op deze manier koken. En ik zal specificeren dat ik gisteren borsjt volgens het nieuwe recept heb gekookt met mijn vriendin, die onlangs 70 jaar is geworden en haar hele bewuste leven in de Kuban heeft gewoond.

We zijn in het seizoen van heerlijke rijpe groenten, fruit en bessen. Tomaten, courgettes, aubergines, paprika's en jonge aardappelen zijn aan het rijpen. En veel van deze groenten worden gebruikt om zomerse Koeban borsjt te maken.

Recept voor zomerse Koeban borsjt

Ingrediënten

(voor een 6 liter pot)

  • Vers varkensvlees met bot - 1,5kg;
  • Verse bieten - 4-5 middelgrote wortelgroenten:
  • Verse wortelen - 2 middelgrote wortelgroenten;
  • Uien - 2 middelgrote bollen;
  • Zoete rode paprika - 2 grote vruchten;
  • Verse rijpe tomaten - 2-3 stuks (middelgroot);
  • Verse aubergine - 1 st;
  • Jonge kool - een kleine vork;
  • Witte bonen uit blik - 2 blikken (300 gr. elk);
  • Jonge aardappelen - 3 middelgrote wortelgroenten;
  • Tomatenpasta - 2 el;
  • Citroen - 1 stuk
  • Suiker - 1 theelepel
  • Zout - 1 theelepel;
  • Gemalen zwarte peper - 1 theelepel;
  • Zure room, dille, peterselie, knoflook - om te serveren.

Hoe maak je zomerse Koeban borsjt zonder olie (stap-voor-stap recept)?

  1. Giet koud water in een pan, doe er een hele ui en een aardappel, geschild, in. Voeg een stuk vlees met bot toe. Breng het water aan de kook, verwijder het schuim en zet het vuur laag. Kook de bouillon 45-60 minuten op laag vuur.
  2. Was, droog en schil alle groenten.
  3. Rasp de wortels en bieten op een grove rasp en doe ze in aparte kommen.
  4. Ui in dunne halve cirkels snijden.
  5. Snijd de "topjes" van de aubergine en snijd hem in middelgrote blokjes.
  6. Verwijder het steeltje en de zaadjes van de paprika en snijd hem in rietjes.
  7. Snijd de kool fijn.
  8. Snijd de aardappelen en tomaten in blokjes.
  9. Als het vlees klaar is (van het bot af begint te komen), haal het dan uit de bouillon en koel het af in een aparte kom. Zeef de bouillon door een zeef.
  10. Breng de bouillon aan de kook en zet het vuur laag.
  11. Doe de groenten één voor één in de bouillon: rode bieten en wortels, na 7-10 minuten aardappels, dan uien, aubergines, tomaten, paprika's, bonen en helemaal aan het eind kool. Alles met een tussenpoos van 7-10 minuten.
  12. Snijd het vlees in middelgrote blokjes en voeg het toe aan de borsjt.
  13. Meng in een kommetje tomatenpuree, 2-3 lepels bouillon, zout, suiker, gemalen zwarte peper en het sap van een citroen. Meng alles goed en voeg het toe aan de borsjt. Roer. Laat de zomerkoeborsjt 15 minuten op het fornuis staan.

Zomerkoeborsjt moet worden geserveerd met gehakte verse kruiden, knoflook en vette zure room.

Als je deze borsjt nog niet geprobeerd hebt, raad ik je aan hem zeker te maken! Erg lekker en hartig!

Er is nooit te veel borsjt! Hier zijn meer verschillende recepten voor borsjt: