Omelet met brandnetels en groenten: een vergeten recept voor een gezond en smakelijk gerecht voor elk moment van de dag of nacht
Eieren, sappige paprika's, melk en stengels van jonge brandnetels komen samen in dit recept.
Het maken van deze ontbijtomelet is snel en gemakkelijk, maar wees voorzichtig met jonge brandnetels. Er is een gezegde: "Brandnetels zijn jong, maar ze bijten".
Engelse wortels van de traditie om jonge brandnetels te eten.
Maar het blijkt dat de eerste mensen die jonge brandnetels aten de mensen van Engeland waren. Waar brandnetels in de late lente nog steeds bij bosjes worden gegeten (je vindt ze gemakkelijk in de schappen van winkels, op markten en op de menukaarten van prestigieuze restaurants).
In het Verenigd Koninkrijk wordt al meer dan een eeuw het wereldkampioenschap brandnetel eten georganiseerd.
Een gezonde omelet met jonge brandnetels
Ingrediënten
- Jonge brandnetels - 300 gram (ik koop een grote bos op de markt);
- Groot ei - 5 stuks
- Verse melk - een half kopje (120 ml.);
- Zoete rode paprika - 1 kleine vrucht;
- Boter - 50 gram;
- Mengsel van peperkorrels - een snufje;
- Grof zout - een snufje;
- Soda - een snufje;
Kooktechniek
- Kook de brandnetels met kokend water. Snijd in middelgrote stukken.
- Maal de brandnetels fijn in een vijzel met 4-5 peperkorrels (gemengde pepers) en een snufje zout. Om de brandnetels meer sap te laten geven.
- Was en droog de paprika, verwijder de kern en zaadjes. Snijd in dunne halve ringen.
- Meng in een kom (zonder te hard te kloppen) de eieren en de melk.
- Voeg geraspte brandnetels en baking soda toe en meng alles nogmaals.
- Verhit een koekenpan en voeg boter en paprika toe. Bak de paprika's 3 minuten.
- Giet het ei, de melk en het jonge brandnetelmengsel in de pan. Zet het vuur lager en dek de pan af met een deksel.
- Kook ongeveer 7-10 minuten, tot de omelet door en door gaar is.
Eet smakelijk!
Thuis koken - het is makkelijk en budgetvriendelijk.