Heerlijke koude soep voor hete zomer: met rabarber en vis

De zomer is lang, dus een nieuw recept voor een heerlijke koude soep kan geen kwaad om toe te voegen aan ons kookschrift. Koude soep met rabarber, vis en groenten is heerlijk, licht en verfrissend. Het wordt heel eenvoudig bereid met beschikbare ingrediënten.

Traditioneel wordt deze soep gemaakt met zeevis. Het kan zowel witte als rode vis zijn. Het belangrijkste is dat het filet is.

Koude soep met rabarber en vis

Ingrediënten

voor 4-6 porties

  • jonge rabarberstengels - 300-400 gram;
  • filet van zeevis (kabeljauw, koolvis, zalm) - 500 gram;
  • jonge aardappelen - 4-5 kleine knollen;
  • verse komkommers - 2 stuks
  • eieren - 5 stuks
  • groene ui - een klein bosje;
  • verse dille - een klein bosje;
  • koriander (optioneel) - een klein bosje;
  • zout, suiker, peper - naar smaak.

Hoe te bereiden

  1. Was de rabarber, verwijder de bovenste laag van de stengels met een dunschiller ("ecomonka") en snijd in kleine stukjes van 5-6 centimeter.
  2. Giet 1,5 liter water in een steelpan, voeg een snufje zout en suiker toe en breng aan de kook. Voeg als het water kookt de rabarber toe aan de steelpan en laat 5 minuten koken.
  3. Neem de steelpan van het vuur, dek af met een deksel en laat de rabarber 2-3 uur trekken. Zet in de koelkast.
  4. Giet water in een andere steelpan en breng aan de kook. Leg de visfilets voorzichtig in het kokende water en zout een beetje. Laat 10 minuten koken.
  5. Haal de visfilets uit de pan, laat ze afkoelen en snijd ze in porties.
  6. Kook de aardappelen, laat ze afkoelen, schil ze en snijd ze in blokjes.
  7. Kook hardgekookte eieren, pel ze en laat ze afkoelen. Hak 3 eieren fijn en snijd er 2 in 4 stukken (voor decoratie).
  8. Was en droog de komkommers en snijd ze in dunne halve cirkels.
  9. Was, droog en hak de groentjes fijn.
  10. Meng de aardappelen, eieren, komkommers en kruiden en breng op smaak met zout en peper.
  11. Proef de rabarberbouillon en zout of zoet indien nodig (naar eigen smaak).
  12. Doe het mengsel van groenten, kruiden en eieren in diepe borden. Giet de koude rabarberbouillon erover. Schik de plakjes vis en het ei erop.

Serveer met een goed humeur! Kook thuis - het is lekker en budgetvriendelijk!