Lekkere originele zomersnack voor een stuiver: courgette, radijsjes en worstjes

De set producten is eenvoudig en goedkoop, maar tegelijkertijd krijg je een mooie en lekkere snack. Het kan worden bereid voor een familiediner en voor een etentje. Het wordt zo eenvoudig mogelijk bereid.

Jonge courgette, knapperige radijs en heerlijke melkworstjes creëren een soort schepen op je tafel.

Een echte zomersnack voor een luttel bedrag

Ingrediënten

voor 4 porties

  • Jonge dunne courgette (je kunt ook jonge courgettes gebruiken) - 2 stuks;
  • Verse radijsjes - 200 gram;
  • Melkworstjes - 2 stuks
  • Olijfolie;
  • Gedroogde tijm - ½ theelepel;
  • Gedroogde oregano - ½ theelepel
  • Gedroogde basilicum - ½ theelepel
  • Knoflookpoeder - ¼ theelepel;
  • Zout en peper naar smaak.

Koken is gemakkelijk

  1. Was de courgette en radijsjes en dep ze droog. Snijd de uiteinden van de radijsjes aan beide kanten af.
  2. Snijd de courgette in de lengte eerst doormidden en dan elke helft nog eens doormidden. Dit moet lange repen maken.
  3. Meng in een kommetje alle kruiden, zout en peper.
  4. Doop de repen in de kruiden en laat 5-10 minuten marineren.
  5. Snijd ondertussen de radijsjes en worstjes in gelijke dunne rondjes.
  6. Maak insnijdingen in de courgetterepen. Verspreid de plakjes worst en radijs in elke snee.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de voorbereide courgette-, radijs- en worst"schepen" erop.
  8. Bestrooi met de resterende kruiden en besprenkel met olijfolie en plaats in de voorverwarmde oven.

  9. Bak 20 minuten op 200 graden op de middelste plank.

  10. Zet de oven 5 minuten voordat het klaar is op grillstand.

Serveer het voorgerecht met zure room, mayonaise of een andere witte saus.

Thuis koken - het is makkelijk en budgetvriendelijk!

Geniet van je eetlust! Kook om jezelf en je geliefden te plezieren.