Hoe je het hele gezin eenvoudig en goedkoop te eten kunt geven: sappige kippenkoteletten met courgettes. En je hebt geen bijgerecht nodig

Een halve kilo kippengehakt levert 20-25 koteletten op. Afhankelijk van de grootte. Ik raad aan om koteletten niet te groot te maken, zodat ze gelijkmatig en snel gaar worden.

Lichte, eenvoudige, voedzame en toch smakelijke koteletten voor ontbijt, lunch of diner. De koteletten bevatten jonge en goedkope courgettes, waardoor je voor een klein budget veel koteletten kunt maken.

Of je uien gebruikt in dit recept is aan jou, lieve fijnproevers. Als je uien gebruikt, moeten ze heel fijn worden gesneden.

Zomerse kippenkoteletten met courgette

Ingrediënten

20-25 stuks

  • Verse courgette - 1 middelgrote vrucht;
  • Kippeneieren - 2 stuks
  • Griesmeel - 2 eetlepels;
  • Kipgehakt - 500 gram;
  • paneermeel;
  • Zout, zwarte peper naar smaak.

Koken is gemakkelijk!

  1. Rasp de courgette op een grove rasp en doe hem in een grote kom, masseer goed met je handen en knijp het sap eruit. Als er heel weinig sap is, laat het dan weg. Als er veel sap is, verwijder dan wat van het vocht.
  2. Voeg de eieren toe aan de geraspte courgettes en meng goed.
  3. Voeg griesmeel toe aan het courgette-ei mengsel. Meng alles nogmaals goed. Dek de kom af met een keukenhanddoek en laat 10-15 minuten opzwellen.
  4. Doe het gehakt in een kom, breng op smaak met zout en peper en meng goed.
  5. Controleer nadat het griesmeel is opgezwollen of er nog veel vocht in het mengsel zit. Als er vocht zichtbaar is aan het oppervlak, en dat gebeurt, verwijder het dan met een eetlepel uit het mengsel van eieren, griesmeel en courgettes.
  6. Combineer het kippengehakt en de courgettes. Meng alles nogmaals goed door elkaar.
  7. Vorm kleine koteletjes, rol ze in paneermeel.
  8. Bak ze in verhitte plantaardige olie tot ze gaar zijn. Draai ze om tijdens het bakken. Let op! Kook op laag vuur.

De koteletten worden knapperig van buiten, sappig en zacht van binnen.

Zomerkip koteletten met courgettes zijn zowel warm als koud lekker. Kook ze in één keer met een reserve en bewaar ze in de koelkast.